Salangen-Nyheter

Tradisjonsrikt skirenn:

Rundt Spanstiden i år og

Skjærtorsdag er det klart for det årlige skirennet Spanstinden Rundt i Lavangen.

Skjærtorsdag er det klart for det årlige skirennet Spanstinden Rundt i Lavangen.

FOSSBAKKEN: Det årlige påskeskirennet "Spanstind Rundt" finner sted skjærtorsdag i år også. Allerede er det forhåndspåmeldte til konkurranse- og turdelen av rennet.

Publisert:

Annonse
Annonse

I år går Spanstind Rundt av stabelen på Spanstind i Lavangen for 31. gang. Den 21 kilometer lange skiløypa går fra Skavmodalen til Lapphaugen i Lavangen. Hittil er den beste tiden for menn en time og 13 sekunder, mens det er en time, 9 minutter og 25 sekunder i dameklassen. Begge rekordene ble satt i 2011. Kanskje blir den slått i år?

Forhåndspåmelding

Tidligere om årene har påmeldingen skjedd på selve løpsdagen. Slik er det ikke nå - Vi kjører med forhåndspåmelding på vår webside, spanstindrundt.no. Det er andre gang vi gjør det, sier Marcus Nygård, talsperson for arrangementet. - Dette er ett løp for alle, unge og gamle, for de som vil konkurrere og for de som bare vil ha seg en fin påsketur, fortsetter han.

Pengepremier

Totalt skal 14.000 kroner deles ut til vinnerne av de forskjellige klassene. Vinneren i både herre- og dameklassen mottar en pengepremie. Det gjør også vinneren av spurtløpet. I tillegg trekkes det flere fine premier på startnummer. - Premieutdelingen skjer i Lauvhallen etter rennet, fortsetter Nygård. Det opplyses på nettsidene til Spanstind Rundt at det også vil være mulighet for å kjøpe seg noe å spise og drikke under premieutdelingen.

Forholdene

Allerede kan Nygård melde om gode forhold, i god tid før rennet. - Løypene er fine akkurat nå, så dette ser lovende ut, under forutsetning av at det ikke skulle bli ekstremt mye regn fremover, sier Nygård.