Salangen-Nyheter

Krøp fra vgs til Narvesen:

Russen på alle fire

- En to, en to, en støvel og en sko, roper Henriette Fredriksen (rosa genser) mens de kryper nedover fortauet. FOTO: ALEKSANDER WALØR.

SJØVEGAN: Forleden kunne man se russen nede på alle fire på fortauet. Dette var i forbindelse med en russeknute som går ut på å krype hele veien fra skolen til Narvesen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sjøvegan-russen er i tradisjon tro i full gang med russeknutene. Sjøvegan-russ Henriette Fredriksen og Ida Nyvoll Skagtun var tirsdag kveld iført knebesykttere utenpå sine russebukser og hansker på hendene når de skulle gjøre en av russeknutene. Russeknuten gikk på å krype helt fra Sjøvegan videregående skole og helt ned til Narvesen i sentrum, etter fortauet.

Krøp 700 meter

Det er cirka 700 meter fra videregående skolen og ned til Narvesen. Flere av medrussene fulgte med Ida og Henriette for å forsikre seg at de ikke jukset, og skulle etterpå gjøre samme knuten. I tillegg var Mathias André Jenssen sjåfør for å eskortere russene tilbake igjen etter at de hadde bestått russeknuten. - Hvorfor krabbe, når man kan gjøre bil, sier Mathias.

Mathias André Jenssen mener det er bedre å kjøre enn å krype. FOTO: ALEKSANDER WALØR.