Salangen-Nyheter

Russen er døpt og klar for feiring

Russetid i gang - litt forsinket

Lena Olsen (t.v) og Dorthea Nikolaisen (t.h) er begge russ ved Sjøvegan videregående skole i år. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

Endelig er russetiden i gang i Salangen for fullt. Nettavisen hadde forleden besøk av disse to jentene fra russen ved Sjøvegan videregående skole. De er aksjonsansvarlig og knutesjef. De fortalte oss at russetida startet i forrige uke og vil pågå til 30.mai.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Vi har startet seint i håp om at restriksjonene skulle slippe og bli til det bedre, sier Lena Olsen, aksjonsansvarlig for russen på Sjøvegan vgs.

Telting på Elvenes

Russen har i år skrevet leiekontrakt med Arena Elvenes. Her hadde de dåp i forrige uke. Til sammen var de ca. 40 elever som ble døpt.

Russeknuter

Som seg hør og bør er det russeknuter også i disse coronatider. Noen er morsomme og snille, mens andre igjen er litt  på kanten.

- En morsom russeknute er å spise seks bamsemums på et minutt. Eller du skal krype fra skolen til Coop Extra, sier knutesjefen på Sjøvegan videregående skole, Dorthea Nikolaisen til nettavisen.

- Vi har også noen koselige russeknuter som er å overnatte i telt i hagen til læreren eller gi en rose til noen som man mener trenger det fortsetter hun og legger til at av de litt værre knutene er det å for eksempel ta seks shot før skolen starter, sier Dorthea med et smil.

Selv har de ikke tatt mange knuter til nå men forteller til redaksjonen at noen allerede har fått 13 knuter i lua allerede.

Russetiden starter nå for fullt i Salangen på grunn av koronapandemien og avventing med smittevernregler. Det forteller Lena og Dorthea til nettavisen. Her iført gullsko for anledningen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

.