Salangen-Nyheter

Strandryddedag i Salangen:

Ryddet i skjærgården

I helga ble det arrangert strandryddedag i Salangen, det var Rognså Båthavn som hadde tatt initiativet til ryddingen og det var øyene som sto i fokus. Det var godt oppmøte av mange engasjerte ildsjeler. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: I helga ble det arrangert strandryddedag i Salangen, det var Rognså Båthavn som hadde tatt initiativet til ryddingen og det var øyene som sto i fokus. Det var godt oppmøte av mange engasjerte ildsjeler.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Lørdag foregikk det strandrydding i Salangen, nærmere bestemt på øyriket i Sagfjorden. Ildsjel, Ellen Lise Woll forteller til nettavisen at det var bra oppslutting på strandryddingen. – Det var mange medlemmer som møtte opp og var med å deltok. Det er jo en helt fantastisk skjærgård vi har som vi er nødt til å ta vare på, og den søpla som blir plukket der er i hovedsak plast som har drivet i land fra sjøen. Folk er generelt flinke til å ta med seg søppel når de har vært å besøkt øyene, forteller Woll til nettavisen.

I alt var det 19 stykker som var med på dugnaden og det ble samlet inn omlag 1000 kilo søppel. Leder av Rognså Båthavn, Espen Haugland skryter varmt over insatsen som ble gjort denne lørdagen. FOTO: PRIVAT.

En årlig greie

Det er en årlig greie at Båthavna arrangerer strandrydding på øyene, og Ellen-Lise sier at det er nødvendig. – Det viser seg at det er behov for å ryddes etter hver vinter. Det er mye plast og vi må passe på at det blir tatt hånd om før det smuldrer opp, sier hun.