Salangen-Nyheter

Store mengder søppel:

Ryddet søppel i fjæra

SØPPEL: Det ble ryddet mange sekker søppel. FOTO: PRIVAT

SØPPEL: Det ble ryddet mange sekker søppel. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: I løpet av helga har Cathrin Amundsen Strømseth og flere av hennes hyttenaboer ryddet søppel fra fjæra utenfor Sagfjorden.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Strømseth og hyttenaboene har brukt dager på å rydde søppel i området ved hytta deres ved Sagfjorden.

Hun antar at søppel har blitt ført med havet og kommet innover mot fjæra.

Hun oppfordrer nå kommunen til å komme på banen med containere eller egnet plass for kasting av søppelet.

- Jeg ser at det er mange som ønsker å bidra. Vi sliter med hvor vi kan kaste søppelet. Jeg har sendt en mail til kommunen. Jeg har ikke fått noe svar ennå. Jeg har utfordret dem til å ta ansvar for en felles dugnad, sier hun.

For øyeblikket, uten et annet alternativ, har hun kjørt søppelet hele veien hjem til Bardu der hun er fra.

- Dette burde vært bedre organisert. Nå har jeg vært her flere helger og ryddet i fjæra. Jeg har putt alt i bilen og kjørt hjem med det. Jeg hadde besøk på lørdagen og besøket tok med seg en masse søppel hjemover, sier hun.

Hun har hatt hytte i Salangen i tre år. Dette årets oppsamling av søppel fra havet i fjæra er trolig det verste hun har sett.

- Jeg har ikke sett det så ille før. At det skulle komme så mye søppel inn i Sagfjorden visste jeg ikke var mulig, sier hun. Det er mye forkjellig hun har funnet i fjæra.

- Det er tau, slanger, fiskeutstyr, åregamle statoilkopper, begere fra Burger King og isopor. Det er et helt spekter av forskjellig søppel. Hovedtyngden er plast, sier hun.

Hun oppfordrer folk til å ta en dugnadsøkt for å få bukt med problemet.

- Jeg vil oppfordre alle som bor langs havet til å ta en dugnadsøkt. Jeg har sendt en forespørsel til Salangen kommune. Vi kan ta et felles løft. Man må ikke kaste ting i havet, sier hun.

Hun skryter godt av sine hyttenaboer som hun mener gjorde en super jobb.

- Jeg vil skryte av mine hyttenaboer som gjorde en veldig god jobb. Det er mange som har tatt seg en tur ned i fjæra for å plukke søppel, sier hun.

Annonse