Salangen-Nyheter

Saken er "La Chèf"

Fem jenter ved Indre Troms videregående skole, skolested Sjøvegan utgjør ungdomsbedriften "La Chèf". Bedriften har bygd seg opp god erfaring i Salangen innenfor servering til selskaper. - Vi har hatt mange oppdrag, men vi ønsker gjerne flere, sier Carina Thune (t.v) og Kathrine Bjørkeng (t.h).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På bildet:

Daglig leder Kathrine Bjørkeng (t.v), Elisabeth Kristoffersen, Åse Strokkenes, Tone Odelsgård og Carina Thune.

Ikke alle ungdomsbedrifter ved den videregående skolen på Sjøvegan kan se tilbake på en god start. Men det kan de fem jentene i bedriften "La Chèf" gjøre. - Navnet på bedriften kom på en idemyldring i klassen, og da ble det stemming om navn, og da vant  La Chèf-navnet, forklarer en av jentene i bedriften Elisabeth Kristoffersen ovenfor nettavisen.

Høye visjoner

Jentene satser høyt når de går ut på markedet i Salangen for å skaffe kunder til ungdomsbedriften sin. - Vi tar på oss det vi kan ta på oss. Hvis det er noen som vil at vi skal lage litt mat til dem til f.eks møter og slikt, er det bare å ta kontakt med oss, vi holder til her på videregående, forklarer daglig leder Kathrine Bjørkeng. Jentene har tidligere levert mat til selskaper for Salangen Pensjonistforening, Salangen LHL, Salangen Ambulansestasjon og julebord til næringslivet i Salangen.

Penger i mat

Det er så absolutt rett yrke jentene har valgt for sin ungdomsbedrift, rent økonomisk. Det ligger mye penger i god mat. - Det gjør det så absolutt. Vi liker oss på større arrangementer, men ingen er for stor og ingen for liten, sier markedssjef Carina Thune. Det å drive en ungdomsbedrift krever litt av elevene. - Det krever at vi må kunne stille opp når vi får tilbud om arrangementer som skal ha mat, og har stå-på-vilje, forklarer Kathrine Bjørkeng. Pengene som blir tjent inn i løpet av skoleåret, skal brukes til en sosial sammenkomst på slutten av skoleåret.

Til messe

I tiden framover skal jentene på ulike messer i Nord Norge. Først er det fylkesmessen for ungdomsbedrifter som i år skal være i Harstad. Her får jentene visst produktet sitt fram for erfarne bedriftsledere som er satt opp som sensorer. Dette er også en liten konkurranse for hver enkelt ungdomsbedrift, om hvem som har det beste bedriftsnavnet og produktet.

Alle foto: Jon Henrik Larsen