Salangen-Nyheter

Et annerledes skirenn:

Salangstrimmen på koder

Salangstrimmen blir i år litt annerledes enn den vanligvis er.

Folkehelseaktiviteten Salangstrimmen er et kjent fenomen og arrangement i Salangen. Det er ingen aldersgrense og du kan velge om du vil gå på tid eller ta dette som en familietur. Dette er et skirenn med en strekning på 22 km som starter i Seljeskog og ender opp i Øvre Salangen. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

- Første rennet gikk av stabelen i 1976 da med Martin Ånesen og Are Rydeland som primus motor samt kulturleder i kommunen, Asbjørn Løkse. Siden da har Salangsrennet blitt en årlig tradisjon med unntak av noen anledninger, forteller Nicolay Nordmo til avisen.

Annerledes Salangstrim

I år gjennomføres skirennet på en alternativ måte. Ettersom Salangstrimmen ble avlyst grunnet regelverket knyttet til coronaviruset 27.mars, har Seljeskog IL, Salangen IF Ski og Øvre Salangen tenkt nytt. De inviterer til Salangstrimmen QR i perioden 20.mars-5.april 2021 kl.18:00.

- Arrangementet er avklart med interkommunal overlege med tanke på smittevern. Inspirasjon om QR kodene kommer Birkebeinerrennet. Dette gjør at arrangementer så store som dette lar seg gjennomføre da man slipper store grupper med mennesker og at deltakerne selv kan velge tidspunkt for når de ønsker å gå. Med dette opprettholder vi også smittevernreglene, sier Arne Vidar Hellefossmo, varamedlem i styret i Øvre Salangen IL til avisen.

- Salangstrimmen har per dags dato 17 påmeldte, men med mer annonsering av dette kan det være flere som melder seg på, avslutter han.

Slik fungerer det

For å delta i folkehelseaktiviteten Salangstrimmen QR må man ha en mobiltelefon med mulighet til å skanne QR-koder. Påmelding på nett og betaling via VIPPS. Det er ingen startnummer eller registrering på tid. Deltakerne må scanne koden via mobil for å få rennet godkjent.

Det er satt ut fem poster der deltakerne skal scanne koden med mobilen slik at det blir registrert. Enkeltdeltakere må scanne alle fem mens en familie kan scanne tre av disse fem og for å få turen godkjent.

Premier og statuetter kan hentes etter at arrangementet er gjennomført.