Salangen-Nyheter

Samefolkets dag markert i barnehage:

Samisk kultur på Vasshaug

Ina Marita Mienna-Vimme var fornøyd med å kunne dele historier og interessant innhold til barna ved Vasshaug Barnehage under samefolkets dag i går: ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: I går feiret hele Norges samiske befolkning Samefolkets dag. Da er det helt naturlig at det også markeres i Salangen. I Vasshaug Barnehage delte Ina Marita S. Mienna-Vimme historier fra sin samiske kultur.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Samefolkets dag ble i går markert hele Norge på langs, med fargerike gratulasjoner til alle samer i Norge, Finland, Sverige og Russland. Salangen kommune flagget med det samiske flagget utenfor Herredshuset, og ved Salangen bo - og eldresenter. Dette var så klart ikke det eneste som foregikk i kommunen under den store dagen for samene. Salangsværing og tidligere nyhetsoppleser for Siellaga Ođđasat, Ina Mienna-Vimme ble nemlig invitert  opp til Vasshaug Barnehage for å dele samiske historier, og fortelle om det samiske språket, kulturen og tradisjonene. - De minste lurte på veldig mye, og ville se og røre på alt, sier Ina Mienna-Vimme og ler.

Stallo-fortellinger

I følge Mienna-Vimme, er ikke samisk kultur vanligvis så synlig i Salangen, men det satt ingen stopper for gleden barna ved Vasshaug fikk av å høre på hva hun hadde å fortelle dem. - Det var ingen som kjedet seg mens jeg var der. Spesielt da jeg fortalte eventyr om den skumle "stalloen", som kan sammenlignes med norske troll. Noen syntes det var skummelt å høre om stalloen, for den er kjent for å spise barn. Heldigvis er den ikke så smart av seg, og lar seg lett lures i fortellingene, avslutter Mienna-Vimme til nettavisen med et smil.