Annonse
Salangen-Nyheter

Nordisk turnering sist helg:

Samlet dart-spillere

Dart-spillere fra Norge og Nord Sverige var representert på helgas dartturnering på Medby. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Dart-spillere fra Norge og Nord Sverige var representert på helgas dartturnering på Medby. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SALANGSVERKET: I helga var dartspillere fra hele norden samlet til turnering på grendehuset på Medby.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2014 kl 00:00

Annonse
Annonse

Det er igjennom Arctic Dart Federation at turneringen gjennomføres med deltakere fra hele nordkalotten. Totalt var det 33 påmeldte personer på turneringen, som for første gang finner sted i Salangen. Det var den lokale dartklubben Fryseriet DK som sto som arrangør. - Disse turneringene finner sted på ulike plasser i norden. Dette er den 6.turneringen som avholdes i år. Denne gangen har vi turneringen. Her er det spillere fra Norge og Nord-Sverige, sier leder i Fryseriet Dartklubb, Pål Samueljord til nettavisen.

Mye planlegging

Det kreves mye av en dartklubb for å arrangere en slik turnering som gikk av stabelen i helga. - Du må ha minimum 10 skiver på en slik turnering som dette. Du må ha innkvarteringsmuligheter for deltakerne og mat og drikkemuligheter. Vi har løst alt i vår klubb på dugnad der vi har vært 20 personer i dugnadsgjengen. Vi har ordnet innkvarteringer igjennom medlemmene privat, sier Pål Samueljord. I tilegg til å være arrangører stilte Fryseriet Dartklubb med 16 deltakere fra klubben i turneringen, fire damer og tolv menn. - Dette er utrolig artig. Vi er Nord Norges største klubb innenfor dart nå, sier leder Samueljord i Fryseriet DK. Han innrømmer at man er stolt over at man har fått til et slikt stort dartmiljø i Salangen.

Det var påmeldt ni damer til dartturneringen i helga. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Turneringen

I turneringen som arrangertes i helga, så var de to klasser. En dameklasse og en herreklasse. På damesiden var det Rita Beck-Hauglid som vant. Hun representerte Tromsø-klubben Kellys Helter. Derimot Anders Åstrøm fra Luleå Dartklubb vant en knepen finale mot Frode Røstad 8-7. - Det har vært en utrolig fin helg. Vi får se om vi til neste år kanskje søker om å få arrangere norgescup i dart her i Salangen. Det er opp til medlemmene hos oss, og selvsagt Norges Dartforbund å avgjøre, avslutter Pål Samueljord.

Annonse