Salangen-Nyheter

Tok initiativet:

Samlet inn klekkelig sum til nye benker

BENKER: I Straumbotn skal benkene settes opp. FOTO: PRIVAT

For ikke mange dagene siden la Andørja-væringen Carina Eliseussen ut en Spleis-aksjon på Facebookgruppa "Andørja".

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Grunnen til innsamlingsaksjonen skyldes at samtlige fem benker i Straumsbotn-området på Andørja er i en dårlig forfatning.

Innsamlingaksjonen har i skrivende stund samlet inn 12 400 kroner til nye benker. Målet ble satt til 10 000 kroner. Det var Eliseussens onkel som kom med ideen. Carina gjorde den til en realitet.

- Egentlig var et onkelen min som kom med forslaget, mens det var jeg som fikset det. Vi var inne i Straumbotn i helga hvor han har hytta. Benkene har egentlig vært i dårlig stand ganske lenge, sier hun.

Hun sendte en mail til Ibestad kommune hvor hun spurte om penger til kjøp av benk, men svaret var at dette ville bli sett på underveis i sommerferien. Dette ville ikke Eliseussen vente på.

- Jeg sendte mail til kommunen og hørte om de kunne bidra med noe penger, men fikk til svar at det måtte behandles og ville bli diskutert over sommeren. Så lenge kunne jeg ikke vente. Da kjørte vi på med en spleis, forteller hun.

60 givere har gitt penger, og det er ennå 27 dager igjen av innsamlingsaksjonen.

Eliseussen er positivt overrasket over givergleden folk har vist.

- Vi begynte med å skulle samle inn 5000 kroner slik at vi i alle fall kunne få inn to benker. Lokalbefolkningen har virkelig stått på. Det har gått fort, sier hun.

Det er kun snakk om dager før de første to benkene er på plass, med en tredje på vei. Skulle det komme mer penger inn i forbindelse med aksjonen vil disse gå til å kjøpe to benker til.

- Jeg bestilte benkene på tirsdag. To av benkene skal vi ha klar til helga allerede, den tredje må produseres. Mange har ytra et ønske om at det må gjøres noe med utedoene som er der. Det er fem benker der i dag, og alle trenger å byttes ut, så om vi får inn mer penger kan vi få gjort det, sier hun.

FORNØYD: Lokalbefolkningen har virkelig stått på. Det har gått fort, sier hun. FOTO: PRIVAT

ANNONSE
Annonse