Annonse
Salangen-Nyheter

Sandra Borch fra Lavangen:

Satser internasjonalt

På bildet: Sandra Borch fra Lavangen satser hardt innen politikken, nå også internasjonalt. FOTO: BYRÅ

På bildet: Sandra Borch fra Lavangen satser hardt innen politikken, nå også internasjonalt. FOTO: BYRÅ

Ingen skal komme og si at Sandra Borch (bildet) fra Lavangen ikke satser hardt innen politikken. Nå er Borch valgt inn til ledelsen i Nordiska Centerungdomens Forbund.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Nå er Borch valgt inn for ett års verv som 1. visepresident for leder Viktor Hofslagare fra Luleå i Sverige.  Den 22-årige jenta fra Lavangen ser fram til å arbeide for den nordiske organisasjonen som består av sju ungdomsorganiasasjoner fra de nordiske landene.


Fokus på nord

På møtet fremmet Borch en sak til organisasjonens representantskap om arktisk samarbeid med Russland med særlig fokus på nordområdene. Ifølge organisasjonen skal Arktisk Råd skal være koordinerende enhet for arktisk samarbeid. Russland er et nøkkelland for å få til en bærekraftig forvaltning av området, mener organisasjonen.


Videresendes til møte

Resolusjonen videresendes til Ungdommens Nordiske Råd som arrangeres på Island i november. - Det er nordområdene jeg absolutt vil prøve å sette et større internasjonalt fokus på, det er her de største utfordringene, men også de største mulighetene ligger. Det gleder meg at NCF også er villig til å kjempe for utviklingen i nordområdene, sier Sandra Borch til nettavisen.

Annonse