Salangen-Nyheter

Planleggingen er i gang:

Satser på havneutvikling

Ordfører i Ibestad kommune er optimistisk til at det nye havneprosjektet vil bli bevilget. ARKIVFOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Ordfører i Ibestad kommune er optimistisk til at det nye havneprosjektet vil bli bevilget. ARKIVFOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

ENGENES: Ibestad kommune satser stort på utvikling av fiskeri og havbruk, og er nå i gang med å få utbygd Engenes havn. Den nye moloen vil koste nærmere 100 millioner kroner.

Publisert:

Annonse
Annonse

Ibestad kommune har jobbet systematisk for å få til en god utvikling på Engenes. Ordfører, Dag Sigurd Brustind (H) har vært i mange møter i Oslo for å få til en utvidelse av havna på Engenes. - Slik havna er i dag klarer den ikke ta hånd om all båttrafikken vi opplever, både fra turister og næring, forteller Brustind. Ibestad kommune har et godt etablert næringsliv innen fiske og havbruk, som vil være samarbeidspartnere med kommunen i havneprosjektet på Engenes, selv om det vil være offentlige som skal legge til rette og bygge havna.

Stor produksjon av sjømat

Ibestad har i dag en sjømatproduksjon på 605 000 kroner per innbygger. - Dette er en formidabel verdiskapning som foregår i denne lille kommunen, sier ordføreren. Om de får etablert den nye havnen vil dette føre til en mer effektiv produksjon som igjen vil føre til enda en økning i omsettingen.

Planforslag for fremtidig utvidelse av havna.

Tror utbyggingen vil bli bevilget

Den nye moloen vil koste i underkant av 100 millioner kroner, men Brustind er optimistisk til at utbyggingen blir bevilget. Det er stor konkurranse om de offentlige midlene satt av til havnetiltak, men på grunn av kommunens høye produksjon av sjømat ønsker også de i Oslo å satse på utviklingen vår, avslutter ordføreren i Ibestad kommune, Dag Sigurd Brustind.

Ny molo vil ta seg godt ut på Engenes.