Salangen-Nyheter

Gro 4H med høstfest:

Sau og hund var i fokus

Jonas Aksel Prestbakmo viste frem sin saueutstilling. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: På mandag arrangerte Gro 4H høstfest på lysthust der medlemmene viste frem ulike prosjekter de har jobbet med i hele år. Her var det blant annet vist frem en saueutstilling og en hundeutstilling.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Tidligere i uka arrangerte Gro 4H høstfest på Lysthuset i Salangen. De unge medlemmene hadde utstilling av prosjektene som de har jobbet med i hele år. Jonas Aksel Prestbakmo var en av ungdommene som hadde bestemt seg for å presentere sitt prosjekt om sau. - Sau er koselige dyr. Jeg har gjort våre sauer tamme med å stryke dem, mens jeg gav dem kraftfôr. Nå følger de etter meg uansett hvor jeg går, sier Prestbakmo og ler til nettavisen. Han nevner en sau som har fått navnet Rampen etter å stanget ned gjerder og litt til, men nå har Rampen blitt roligere takket være Prestbakmo. - Når jeg blir stor har jeg lyst å bli sauebonde. Det er tungt arbeid av og til, men jeg liker det likevel, sier han fornøyd.

Emma Sofie Lind viser frem noe av utstyret hun bruker for å passe på hundene. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Menneskets beste venn

Det var ikke bar ull og sau som var i fokus under høstfesten på Lysthuset. Emma Sofie Lind viste nemlig frem en utstilling om hennes beste venn. Hun hadde hengt opp bilder av hennes to sjæfere. - De er store hunder, men de er ikke skumle. Vi har trent dem opp til at vi kan stole på dem, sier Lind og viste frem ulike halsband og utstyr som trengs for å vedlikeholde hundene. - Jeg blir å fortsette å passe på hundene ganske lenge, sier Lind avsluttende til nettavisen.