Salangen-Nyheter

Kald sommer fører til:

Sein jordbærsesong

Bonde Lars Johan Hellefossmo håper på en god jordbærsesong når bærene skal tas opp.

KISTEFOSSHAUGEN: Den sene og kalde sommeren fører til at jordbærsesongen kommer seint i gang. I år er den nesten en måned forsinket.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Jordbærbonden Lars Johan Hellefossmo har i dag 4 mål med jordbærplanter, fordelt utover 5 åkre. Han kan melde om at årets sesong er kraftig forsinket. - Halvparten av plantene har så langt blomstret, og de første kartene er såvidt kommet. Han sier opplyser om at blomstene begynte å komme rundt 15. juli. - Da kom de første blomstene, og det betyr at de første jordbærene kommer i slutten av august, sier Hellefossmo.

Avansert

Hellefossmo sier at jordbær er en plante som trenger en del omsorg, og det er en avansert prosess å få gode jordbær. - Jeg gjødsler tre ganger i året, med forskjellige gjødseltyper, også må jeg luke minst en gang for året. Arbeidet betaler seg godt, og for tre år siden fikk han så mye som to tonn jordbær. - Det varierer veldig mye hvor mye jeg får, for to år siden fikk jeg ingenting på grunn av frost, sier Hellefossmo. På tross av kald sommer, er bonden likevell optimist.