Annonse
Salangen-Nyheter

Årets skolesekk:

Sekkene blir oransje

Slik ser sekken ut til førsteklassinger. Årets farge blir oransje, ikke gul slik som her.

Slik ser sekken ut til førsteklassinger. Årets farge blir oransje, ikke gul slik som her.

SJØVEGAN: I flere år har Troms Fylkeskommune, ved Troms fylkes trafikksikkerhetsutvalg gitt ut skolesekker til 1. klassinger som et trafikksikkerhetstiltak. I år blir det oransje sekker.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Hvert år får 1. klassinger egne skolesekker gitt ut fra Troms fylkeskommune som et tiltak for at barn skal vises i trafikken.  - Det er slik at i flere år har Troms fylkeskommunen innvilget penger slik at alle 1. klassinger får skolesekker i klare og lyse farger. Dette handler om at skoleungene skal bevege seg i trafikken, til og fra skolen, da er det viktig at de vises. Dette er et viktig trafikksikkerhetstiltak og et holdningsskapende arbeid med å ha fokus på de minste i trafikken, sier fylkesråd for samferdsel og miljø Ivar B. Prestbakmo til nettavisen.

Oransje skolesekk

Høstens 1. klassinger vil få tildelt oransje sekker, til vanlig roteres det mellom fargen grønn, gul og oransje. Dette gjøres på grunn av at når 1. klassen går over til neste trinn vil de ikke ha samme farge på ryggsekken som de som begynner da i  1. klassen. - Eleven vil få en ryggsekk som er forventet å kunne bruke i tre år. Sekkene vil bli slitt etter hvert, men det viktigste handler om det første året når de er minst i trafikken. Med dette håper vi at de får fokus og blir oppmerksom på det å syneliggjøre seg i trafikken, sier Prestbakmo avslutningsvis.

Annonse