Salangen-Nyheter

Kjent komponist var på Lavangen-besøk:

Seminar for skolemusikken

Leder for skolemusikken, Hans Erik Børve forteller til nettavisen at de har hyret inn Torskangerpoll til å lage en egen komposisjon for stevnet. FOTO: LAVANGEN SKOLEKORPS

TENNEVOLL: Forberedelsene til korpsstevnet som skal arrangeres i Lavangen til sommeren er godt i rute. I helga var komponist Idar Torskangerpoll å holdt seminar for Lavangen skolemusikk.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I helga var den anerkjente komponisten Idar Torskangerpoll på besøk i Lavangen kommune hvor han holdt et todagers seminar for Lavangen skolemusikk. Leder for skolemusikken, Hans Erik Børve forteller til nettavisen at de har hyret inn Torskangerpoll til å lage en egen komponisasjon for stevnet. – Den er inspirert av en joik som heter Joik til Spanstinden, og som skal fremføres. Dette er en del av et konsept vi ønsker å ha på stevnet ettersom det er ti år siden Lavangen ble en samisk språkforvaltningskommune. Vårt mål er at alle som kommer til stevnet skal føle at de har kommet inn i en norsk-samisk kommune, forteller Børve. Til nå er det omlag 300 påmeldte til stevnet.

Les også:

Korpsstevne i Lavangen