Salangen-Nyheter

Jens Viktor om jubileumet til SIF:

- Ser frem til markering

Jens Viktor Steinsund ser virkelig frem til markeringen av SIFs 80 års jubileum på fredag. FOTO: ANE ESTIL

SJØVEGAN: I år er det 80 år siden Salangen Idrettsforening ble stiftet. Fredag 8. mai blir det stor jubileumsmarkering på Idrettsheia for æresmedlemmer, tidligere medlemmer og dagens medlemmer. - Jeg ser virkelig frem til markeringen, sier Jens Viktor Steinsund (bildet).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Jens Viktor Steinsund er en av de som er med i komiteen bak arrangementet på fredag. - Det hele begynte med at det var en landskamp mellom Norge, Svergie og Finland om å gå lengst distanser på ski, og da hadde ikke Sjøvegan et eget idrettslag så man måtte dra til Bardu for de hadde skigruppe. Det ble veldig tungvint så da bestemte de seg for å danne et eget idrettslag som da het Sjøveien IL. Samtidig var det et idrettslag fra Salangsverket som het IL Freidig som også ble stiftet samme år, men i 1949 ble de to lagene slått sammen til Salangen Idrettsforening, sier Jens Viktor. Han kan fortelle videre at lagets mål var da å fremme idrett i sunne former ved samarbeid og kameratskap. Aktiviteten etter krigen økte sakte, og grupper ble dannet. - SIF hadde flere forskjellige grupper som fotball, håndball, svømming, ski, volleyball, turn og trim. Den dag i dag er både svømming, volleyball og håndball nedlagt, men friidrett kom med i 2010. Salangen Idrettsforening har i dag 350 medlemmer, sier Jens Viktor Steinsund til nettavisen.

Åpent hus

Fredag vil dørene åpnes på klubbhuset på Idrettsheia. Arrangementet er åpent for hvem som helst som har lyst til å være med på jubileumsfeiringa. - Det vil bli servert kaffe, brus og kaker til de som møter opp, og programmet for kvelden vil være historier, mimring og koselig samvær for alle. - Dessuten blir det foredrag av Jens Solnes om historien for danningen av idrettslaget, og flere kommer til å fortelle om fotball og ski, avslutter Steinsund.