Salangen-Nyheter

Salangen historielag:

Ser på favnvedens historie

Det blir historiekveld med Salangen historielag i kveld mandag kl. 19.00 på Lundbrygga om favnved. Leder i Salangen Historielag, Harald Hardersen (innerfelt) ser frem til møtet.

SJØVEGAN: Like etter krigen ble det skipet ut enorme mengder med favneved fra kaia på Sjøvegan. I kveld, mandag 11.november innbyr Salangen historielag til temakveld på Lundbrygga om temaet favneved og betydningen av dette.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I etterkrigstida ble det produsert store mengder favneved som ble kjørt til Sjøvegan og skipa ut derfra. - På mandag den 11.november tar Salangen historielag opp dette som tema. Det er klart at denne vedproduksjonen og salget av favneved hadde stor betydning for bøndene rundt om som drev i skogen. Vi vil jo ta opp temaet så alle som kommer kan få ta del i denne historiske vedproduksjonen som fant sted her i Salangen, sier leder i Salangen Historielag, Harald Hardersen.

Foredragsholder

Han forteller videre at Inge Bones vil holde et foredrag om dette temaet. - Vi håper at det kommer mye folk som vil få denne historien med seg. Møtet er åpent for alle, og det blir vafler og kaffe, og vi starter kl 19:00 på Lundbrygga, forteller leder Hardersen til nettavisen.