Salangen-Nyheter

Nye smaker på timeplanen:

Serverte fransk mat

Til hovedrett ble det servert en fransk pai, quiche lorraine.

SJØVEGAN: I slutten av forrige uke hadde fransk klassen i 3STA ved Sjøvegan videregående skole fagdag i fransk. Hele skoledagen ble brukt til å handle inn, og tilberede en 3-retters middag bestående av fransk mat.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Fredag 9. januar stod det fransk mat på timelisten hos franskklassen ved Sjøvegan videregående skole. Elevene brukte hele dagen til å lage en 3-retters måltid bestående av fransk mat. Til forrett ble det servert salade niçoise. Til hovedrett var det quiche lorraine som er navnet på en fransk pai. Til slutt ble det servert crème brûlée til dessert.

Fast tradisjon

Å lage mat i franskfaget er blitt en tradisjon ved skolen. - Dette er noe vi har en gang i året med avgangselever i fransk. I fagplanen står det at de skal ha kompetanse om fransk kultur, og mat er kultur. Elevene brukte hele dagen for å lære mer om fransk matkultur, i tillegg til å ha en koselig sosial sammenkomst. Elevene syntes dette var kjempehyggelig og en fin måte å ha praktisk undervisning på, samtidig som de lærte mye om fransk matkultur, forteller fransklærer Anne-Gro Negård til nettavisen.

Elevene sitter og venter på at maten skal bli servert.