Salangen-Nyheter

I solskinnet på Strandparken:

Sesongåpnet skøytebane

AKTIVITET: Det var stor aktivitet blant de oppmøtte på skøyebanen. FOTO: TORBJØRN KOSMO

SJØVEGAN: Onsdag formiddag ble det arrangert skøytedag på den nye skøytebanen ved Strandparken på Sjøvegan.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det var flere som hadde trosset temperaturen og sur vind for å delta i skøytearrangementet i Strandparken onsdag formiddag. Omlag 30 barn og foreldre tok turen til skøytebanen ved Strandparken på Sjøvegan for å ha det gøy på den nye skøytebanen som senest for noen dager siden ble klargjort. Siri Bjerkan er folkehelsekoordinator i Salangen kommune. Hun forteller at skøytebanen som åpnet onsdag er åpen for alle som ønsker å benytte seg av den.

- Den åpner for sesongen nå. Kommunen brøytet og sprøytet den slik at den skal være klar for alle. Banen er åpen for alle. Det er derfor vi prøver å legge aktiviteter hit for å vise ungene mulighetene i området, sier Bjerkan.

ARRANGØRENE: Arrangørene var i godt humør under arrangementet. Fra venstre: Ann Kristin Østvik, Hilde Løvberg, Kai Woll, Siri Bjerkan og Jakub Thaqi. FOTO: TORBJØRN KOSMO

Bra for inkluderingen

Hun mener skøytebanen er et inkluderingmessig bra tiltak.

- Det er veldig fint med tanke på inkludering. Skøytebanen er åpen for alle. Barn, ungdom og familier kan komme hit å bruke skøytebanen sammen, sier hun.

TEFBUS (Tverretatlig forum for barn og unge i Salangen) og Sjøvegan statlige mottak har arrangert vinterferieaktiviteter hele uka og åpningen av skøytebanen er en del av dette opplegget.

- Vi startet på mandag hvor vi hadde åpen kino. Tirsdag hadde vi hallaktiviteter. I dag arrangerer vi skøyting og grilling og torsdag kan man være med på skiaktiviteter. Det er dager med aktiviteter der det er åpent for alle. Det har ikke vært noen påmelding slik at alle som ønsker være med kan komme. Det er gledelig at folk kommer og vil være med, sier hun.

Det hersker liten tvil om at å få barna ut i aktivitet er ønskelig.

- Vi ønsker økt aktivitet og å få flere ut. Dette kan være en arena for nye vennskap, inkludering og samhold. Vi er veldig fornøyde. Det er god stemning og vi koser oss veldig. Det er fantastisk vær, så i dag er en herlig dag på jobb, smiler hun.

Anel Farhan hadde flere av barna sine ut på skøytebanen onsdag formiddag. Hun er glad for at det finnes et slikt tilbud.

- Dette er kjempefint og bra tiltak. Det er gøy for barna å stå på skøyter. De gledet seg til å komme hit i dag, sier hun.

Rikt tilbud

Bjarne Dahlberg er kulturskolerektor i kommunen og skøyte-entusiast. Ifølge Dahlberg var det litt tilfeldig at hele skøytebanen kom i orden.

- Jeg er veldig opptatt av skøytesport og for noen år siden leste jeg en sak i en tidsskrift om et prosjekt i regi av Norges skøyteforbund som het «Skøyteglede». Der dukket det opp et navn som jeg kjente igjen. En mann ved navn Bjørn Ruud, som har store innvirkninger på ting og tang. Vi sendte noen mailer fram og tilbake, og så hadde vi fått penger som vi kunne bruke på skøytebane. Vi fikk penger til skøytebanen og til en slipemaskin, forteller Dahlberg.

På tross av at banen er klar er det likevel litt finpussing som må til før skøytebanen blir perfekt.

- Dette er så ferskt at det må legges vann på for å dekke luftlommer som er i isen, sier han.

Dahlberg roser det nye skøytetilbudet.

- Dette er et rikt tilbud. Det er ikke mange som har et tilbud som dette. Utsikten er også helt topp. Oppmøtet i dag har vært som forventet. Når skolen starter så blir det bare flere og flere, sier han.

FINVÆRET: Barna strålte om kapp med sola i finværet på skøytebanen onsdag formiddag. FOTO: TORBJØRN KOSMO.