Salangen-Nyheter

Spektakulært show i Sjøvegan-sentrum:

Show? Det ble det!

Det flottet lyset fra fyrverkeriet lyste opp alle de besøkende sine fjes. FOTO: SANDER JOHANNES KARLSEN

Det flottet lyset fra fyrverkeriet lyste opp alle de besøkende sine fjes. FOTO: SANDER JOHANNES KARLSEN

SJØVEGAN: - Show? Det blir det, fortalte Morten Andersen kun timer før nyttårsfyrverkeriet til Maxi Pyroteam skal opp i luften. Publikumet storkoste seg og de fleste gliste fra øre til øre mens de gikk til bilene sine.

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2018 kl 00:00

Annonse
Annonse

Salangen forbereder seg til det nye året, og flere hundre besøkende fikk vitne Maxi Pyroteam sitt råe nyttårsfyrverkeri. Parkeringsplassen med Rema 1000, lagringsplassen bak Felleskjøpet, nedfor garasjene i Rema-bygget og hele Sjøvegan sentrum var fyllt opp av biler, folk og god stemning.

Besøkende fra fjern og nær

Ved Strandparken sto det parkert opp i mot 16 bobiler, og alle hadde en ting til felles. Nyttårsaften skulle feires i Salangen. Gro Lyngmo var en av de besøkende som i i flere år har hørt varme ord om fyrverkerishowet, og i år kunne de endelig delta. - Vi har mange gang tenkt på å feire nyttårsaften i bobilen, men i år er første året hvor vi faktisk gjør det, forteller Lyngmo til nettavisen. - Vi har ikke så store forventninger til showet i år, men vi satser på å få høre noen gode smell! Dette kan godt hende blir en tradisjon, og om vi kommer til neste år er ikke så usannsynlig, avslutter en lattermild Lyngmo som forøvrig er fra Finnsnes.

*Artikkelen fortsetter under bilde*

FOTO: SANDER JOHANNES KARLSEN

Mye folk

I timene før fyrverkeriet til Maxi Pyroteam skulle sendes opp holdte pyroteknikerne på med full opprigging. - 35 høyre, over den, 35 venstre, eller tilsvarende, er det vi hører fra Morten Andersen som jobber intenst med å koble opp de forskjellige stasjonene som skal gå ut fra moloen her. - Det er tildels veldig stressende nå, vi er litt på etterskudd, og det overdriver jeg ikke med en gang, sier Andersen mens telefonen ringer. I andre enden er kollegaen hans som ringer fra bomberommet, hvor all fyrverkeriet oppbevares. Andersen fortsetter med jobben. - Det betyr alt at så mange vil se på dette her. Det er jo blitt litt større enn det en gang var, sier Alertsen som stresser videre med oppkoblingen.

Generalprøven

Tidligere i år anskaffet Maxi Pyroteam en ny avfyringssystem, og nyttårsshowet 2017 ble generalprøven. - Vi har fått ett helt nytt datasystem, så nå får den yngre garden ta over planleggingen. Hvis alt går etter planen vil det bli et veldig bra show hvor smellene vil være synkronisert med musikken. Planleggingen har pågått nesten hele året, men selve arbeidet startet i oktober da vi fikk datasystemet. Nå er det bare å krysse fingrene for at vi har teknologien på vår side på nyttårsaften, forteller pyrotekniker, Tone "Svovel-Petra". Selve showet ble beskrevet som spektakulært, ekstremt, og ordet "wow" var ikke lite brukt i folkemengden av tilskuere.

FOTO: SANDER JOHANNES KARLSEN

FOTO: SANDER JOHANNES KARLSEN

FOTO: SANDER JOHANNES KARLSEN

FOTO: SANDER JOHANNES KARLSEN

Annonse