Salangen-Nyheter

Korona rammet ferien:

- Siste uka kunne vi vært foruten

SPESIELT: Det ble en spesiell avslutning på Gran Canaria-ferien. FOTO: PRIVAT

SPESIELT: Det ble en spesiell avslutning på Gran Canaria-ferien. FOTO: PRIVAT

HAMNVIK: Det ble en ferie utenom det vanlige for Marvin Eliseussen og kona Turid Eliseussen.

Publisert:

Annonse
Annonse

Paret var på ferie Gran Canaria i to uker og kom tilbake fra ferien torsdag 19. mars.

— Vi hadde pakkereise, så vi kom direkte til Evenes. Vi reiste tidlig på morgenen til flyplassen. Der var det ganske tomt og ingen trengsel. Avreisen fra Gran Canaria gikk veldig greit og vi fikk matservering på flyet, sier Marvin Eliseussen.

Når paret kom til flyplassen på Evenes ble dem møtt av flere instanser.

— Det gikk veldig greit på flyplassen. Det var noen stykker fra helsevesenet. Politiet var der og utførte passkontroll, sier han.

Det var imidlertid noen skår i gleden.

— Jeg rettet flere henvendelser til reiseoperatøren vår Ving om hvordan det lå an i forhold til en tidligere avreise. All tilbakemelding vi fikk var at turen skulle gå som planlagt. Hotellet som vi bodde på begynte å stenge ned forskjellige servicefunksjoner allerede forrige søndag. Til slutt fikk vi ikke lov å forlate hotellet. Det var naturligvis ikke greit. Fra forrige søndag var på en måte nytten av turen ødelagt. Det var på høy tid at vi kom oss vekk derfra, mener han.

Paret er glade for at de kom seg tilbake.

— Det rådet en del usikkerhet om hva som skulle skje når flyplassene ble stengt i Norge. Den siste uken kunne vi gjerne vært foruten, sier han.

Det går imidlertid fint å sitte i karantene i etterkant av turen.

— Det er en uvant situasjon. Å ikke få lov å gå på butikken er rart. Vi må få andre til å handle for oss. Det er en spesiell situasjon, men det går bra, sier Eliseussen.