Annonse
Salangen-Nyheter

Ventet på vedlikehold:

Sjarmørene er tilbake!

Sjarmørene kom omsider på plass på moloen like ved bensinstasjonen i Sjøvegan. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Sjarmørene kom omsider på plass på moloen like ved bensinstasjonen i Sjøvegan. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Tidlig på sommeren bruker det å dukke opp noen mystiske skikkelser på moloen ved bensinstasjonen utenfor Sjøvegan sentrum. I år ble de litt forsinket, men nok en gang har de kommet på plass.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Det har vært et spørrende rop fra salangsværingene som har ventet på det årlige besøket av de mystiske og velkledde sjarmørene om hvorfor de ikke tok seg til rette på moloen for å ønske båtfolk og besøkende velkommen tidligere i sommer. Arnfinn Chruickshank kan derimot forklare hvorfor de brukte litt lengre tid i år enn i fjor på å komme opp. - Vi hadde opprinnelig planalgt å bygge opp molloen med en halvmeter, og gjøre litt vedlikeholdsarbeid for å få den fin. Blant annet ved å sette opp en sitteplass helt på enden så folk kan nyte den friske sjøluften når de tar seg en tur ut, sier Chruickshank til nettavisen.

12 sjarmører og 1 "sel"mør kan nyte sjøluften på moloen. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Måtte vente

Pingvinene måtte bare se seg god til å vente til arbeidet ble gjennomført, men desverre ble det utsatt til et senere tidspunkt. I følge Chruickshank var det ikke nok penger i kassen til å utføre vedlikeholdsjobben. - Desverre strakk ikke budsjettet helt til. Vi får et tilskudd fra kommunen over nyttår, og da skal vi se at vi endelig kan få ferdigstilt oppgraderingene som skal skje, forteller Chruickshank, og kommenterer ytterligere at dette var i all hovedsak grunnen for at de velkledde  måtte vente litt ekstra lenge før de kunne komme seg til sin faste solfylte rugeplass. Nå står de i all sin prakt på molloen hvor de blir å være til vinteren banker på døren.

Annonse