Annonse
Salangen-Nyheter

Risikofylt nøtteinnsamling:

Sjekk den nøtta !

Ekornet sprang farlig over veien. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Ekornet sprang farlig over veien. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Torsdag formiddag løp denne krabaten langs hovedveien igjennom Sjøvegan. Han sprang frem og tilbake på veien for å sikre vinterfôret.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

I gammel tro sa man at det blir tidlig vinter om ekornet skiftet til vinterpelsen tidlig. Med tanke på at denne gnageren enda har sin røde pels kan vi med god tro si at det fortsatt er en stund til vinteren kommer. Dette er godt tegn for ekornet som fortsatt har god tid til å hamstre frø og nøtter til vinterføde. Ekornet kan gjemme disse i både i hule trær, i fuglekasser eller i egen bol.  Ekornet er dagaktivt som oppolder seg meste av tiden oppe i trærne, men dem kan også finne en del føde på bakken.

Det meldes inn at ekornet er bosatt seg på eiendommen i Kongsveien 55. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Gammel tro

Slik som denne sprang forvirret frem og tilbake langs hovedveien igjennom Sjøvegan- sentrum kan man undre på om alt veiarbeidet har tatt med seg bolet til ekornet. Det er også en gammel folketro om at ekornet bringer dødsvarsel om den la seg inn på husene. Er det mulig at dette ekornet ønsker å skremme bort gjerningspersonene som har fjernet bolet hans? Dette er bare spekulasjoner fra vår side, men det er også mulig at ekornet bare ville vise frem nøttene som han har funnet.

Annonse