Salangen-Nyheter

Stor serverdighet i Sagfjorden:

- Skal bli en realitet

Mandag ettermiddag ble kick-off dag for arbeidet med å få bygd et stort monument midt i Sagfjorden i Salangen. - Dette monumentet skal skildre stolthet og intigritet for Salangens innbyggere, sier Frode Bruvoll (t.h) i NASA Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2009 kl 00:00

Annonse
Annonse

På bildet:

Kunstner Alvin Jensvold (t.v) er stolt over den ferdige prototypen av fontenen som tenkes satt opp i Sagfjorden i løpet av 2010. Her i lag med Frode Bruvoll (t.h).

For ett år siden skrev nettavisen om den ville ideen til de to herrene Frode Bruvoll i NASA Salangen og kunstner Alvin Jensvold fra Gratangen, om å etablere et fontene-monument ute i Sagfjorden. Siden den gang har tiden jobbet og ting har modnet seg. - Vi har brukt året som har gått siden vi lanserte denne gale ideen, til å la ting modnes, sier Frode Bruvoll i NASA Salangen til nettavisen. Han legger til at ideen om å sette opp en fontene i Sagfjorden har skapt positive nyheter og bølger landet over.

- Skal bli en realitet

Ideen til de to herrene har som sagt skutt framover. Nå planlegger de å få monumentet på plass i Sagfjorden en dag i løpet av høstmørket i 2010. - Ja, vi starter kick-off for dette prosjektet i dag. Nå starter arbeidet med å få investorer til prosjektet som har en grov prislapp på 2,5. millioner kroner, sier Bruvoll. Kunstneren Alvin Jensvold har i tilegg laget to profileringsprodukter som er en cognac-type og en vin-type. - Monumentet har fått det latinske navnet "Mare Placitum - et møte i havet". Det skal også stå på cognac-flaskene og vin-flaskene, sier en fornøyd og stolt Alvin Jensvold til nettavisen. Han synes ideen i Salangen er et av de mest spennende prosjektene han har jobbet med opp igjennom tidene.


På bildet:

Fontenen i Sagfjorden blir stor og mektig, og vil garantert skape mye oppsikt for besøkende.


Elever med på laget

Under modningsprosessen som har pågått det siste året, har arbeidet mot elever og lærere ved Indre Troms videregående skole på Sjøvegan pågått. - Vi har pratet med skolen og fått en dialog og avtale med dem om å produsere stål-delen av monumentet, så dette er noe vi alle skal være en del av, sier Frode Bruvoll bestemt.


Skal vises fram

Nå starter arbeidet med å få investorer på plass i forhold til å kunne realisere prosjektet. - Jeg har veldig stor tro på at vi skal få dette gjennomført. Det er ikke mange kronene vi snakker om, for et slikt stor og fint prosjekt, understreker Frode Bruvoll.


Blir stort

Selve skulpturrammen består av 15 elementer, 6 meter høye i syrefast metall - som en selvbærende konstruksjon. Rammen innfestes og fundamenteres i et betongfundament som legges skjult i steinfyllingen. Fontenen vil ved maksimal utfoldelse og effekt kunne sende vannstrålene ca. 40 meter opp i luften. Dette vil sannsyneligvis bli Nord Norges største fontene plassert ute på havet - kanskje det kan også bli Norges første.

Alle foto: Jon Henrik Larsen

Annonse