Salangen-Nyheter

Ny folkehelsekoordinator på plass:

Skal jobbe med folkehelsa

Siri Bjerkan er ny folkehelsekoordinator i Salangen kommune. Hun ønsker og få innspill fra innbyggerne om aktiviteter som kan være aktuell og gjennomføre. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Den nye folkehelsekoordinatoren, Siri Bjerkan, tiltrådte1. november 2019. I Salangen er dette en 50% stilling, hvor koordinatorens fremste oppgav er å koordiner mellom lag og foreninger, enkeltpersoner og kommunen for å fremme økt aktivitet og trivsel for folk i alle aldre.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Den nye folkehelsekoordinatoren er ung dame som opprinnelig kommer fra Inderøy i Trøndelag, og har tidligere hatt vikariat som folkehelsekoordinator i Bardu kommune, men nå i Salangen kommune. - Den første tiden frem til nå er brukt til å bli kjent med lag og forreninger, og selvfølgelig kommuneadministrasjonen.  Jeg er på den relativt korte tiden blitt kjent med mange flotte mennesker, og jeg er blitt veldig godt mottatt i kommunen og øvrig befolkning.  Kjent med mange hyggelige mennesker og ikke minst lag og foreninger, som jeg synes arbeider veldig godt.  I tillegg så er jeg imponert over den gode dugnadsånden her blant befolkningen i alle aldre, forteller Siri Bjerkan til nettavisen.

Siri Bjerkan har tidligere jobbet som folkehelsekoordinator i Bardu kommune. Nå har hun begynt i stilling i Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Samarbeid

Et stikkord når det gjelder lag og foreninger, er å kunne skape en møteplass. - Det er klart en av de tingene jeg vil jobbe for fremover, mot lag og foreninger, kommunen og enkeltpersoner - nettopp det å koordinere dette til felles beste og samarbeid.  Noe er jo fast og er på plass, slik som aktivitet for barn og unge, den kulturelle spaserstokken og 30-trimmen.  Jeg ønsker jo å fremme nye aktiviteter for befolkningen, som skal føre til helsefremmende tiltak, og ikke minst skape et godt nærmiljø.  Jeg trives veldig godt i Salangen, og er blitt veldig fasinert av den flotte naturen, og har også allerede fått god kontakt med befolkningen.  Er det noen som har gode idèer, forslag til trivselsfremmende tiltak i nærmiljøet eller ifm samarbeid mellom foreninger - så kom innom mitt kontor på kulturhuset. Jeg er på kontoret mandag og onsdag samt fredag, avslutter Bjerkan.