Salangen-Nyheter

Kunstner Alvin Jensvold:

Skal renovere Wold-bauta

Kunstneren Alvin Jensvold skal i nær fremtid få hentet minnebautaen over Harald Wold på Sjøvegan, og frakte denne til Gratangen, der han vil renovere denne. Dette bildet ble tatt i 2010 da bautaen kom på plass utenfor lysthuset ved Salangen kulturhus. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Den 13.mars i 2010 ble minnebautaen over Harald Wold reist utenfor Salangen kulturhus. Bautaen skulle inspirere det videre kultur- og musikkliv i Salangen. Harald Wold dirigerte både kor og korps i over 50 år, en ryggrad og pådriver for sang- og musikklivet i Salangen. Gratangen- kunstneren Alvin Jensvold har utformet bautaen som i dag står utenfor lysthuset ved Salangen kulturhus.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Disse ti årene har gjort sitt preg på bautaen, og den er merkbar slitt og forfalt en del. Det ønsker kunsteren Alvin Jensvold og gjøre noe med.

- Det ene steinstykket er revet ned og knust. Fabrikken som laget disse i Lødingen er nedlagt så slik stein finnes ikke mer. Vi vurderer å støpe nye i betong/kompositt. Vi skal restaurere den i løpet av vinteren slik at vi får anlegget ferdigstilt før sommeren, sier Alvin Jensvold til nettavisen.

Så i tiden som kommer vil fremdeles en skinnende bauta etter Harald Wold være et symbol på det store musikk og kulturlivet i Salangen!.

ANNONSE
Annonse