Salangen-Nyheter

Blodsporprøve i Bekkebotn:

Skal sniffe seg frem

Emma Nordberg og hunden sporer. FOTO: PRIVAT

BEKKEBOTN: Bardu Hund skal arrangere ordinær blodsporprøve som skal foregå i Bekkebotn i Salangen. Denne prøven har også konkurranseelementer i seg, og Emma Nordberg ser frem til det som skal skje.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

- En blodsporprøve er en prøve som man tar til forhold til jakt, og ofte de som holder på med jakthunder. For at hunden skal bli en godkjent sporhund, må de ha tatt en blodsporprøve, sier Emma Nordberg til nettavisen. Hun anbefaler de som driver på med jakt, og som har hund til å bli med på blodsporprøven, for det åpner ikke bare til at hunden blir godkjent som sporhund, men at det også er morsomt for dyrene. Selve blodsporprøven blir å utføres i Bekkebotn i Salangen den 25. juni.

Målet er å finne "dyret" under søkinga. FOTO: PRIVAT

Blodsporprøve

Det gjøres klart til prøven allerede et døgn før den begynner. - Sporene legges ut fordi at blodet skal være 24 timer gammelt. Blodene dryppes gjennom en løype, forteller Nordberg til nettavisen. Søkingen går ikke uten utfordringer. Det lages ekstra utfordringer i form av misledende spor. Det er forskjellige løyper for hver dommer som skal dømme søkingen, og det generelle samarbeidet mellom hund og eier.

Konkurranse

Denne prøven er ikke bare en test for å få hundene sine godkjent for søk av storvilt, men det er også en konkurranse. Det blir premier på de som kommer på første, andre og tredjeplass i konkurransen, og det deles ut Championatrosett for de ekvipasjene som oppnår disse plassene under prøven, men det er så klart også fokus på det sosiale. - Vi har leid den gamle skolen i Bekkebotn som da blir møteplassen for oss som deltar, forteller Nordberg til nettavisen.

Søken avsluttes med en gang målet er blitt oppnådd. FOTO: PRIVAT

For å melde seg på blodsporprøven klikk her...