Salangen-Nyheter

Årets Salangsværing 2019:

Skaper trygghet blant folk

Salangen er et lokalsamfunn med et utrolig samhold som jeg er evig stolt av å kunne være en del av, sier Årets Salangsværing 2019, Hans Roar Rasmussen i telefon med nettvisen.

SJØVEGAN: I fast tradisjon skulle årets salangsværing nomineres under julemiddagen for kommunestyret i Salangen. Prisen i år gikk til en som har hatt en sentral rolle i Salangen-samfunnet i flere tiår.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Mandag var det klart for å dele ut den gjeve prisen Årets Salangsværing. Prisen gikk denne gang til en salangsværing som har viet store deler av sitt liv til å gjøre kommunen til en trygg plass og bo, nemlig Hans Roar Rasmussen. Ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo sa i sin tale at selv om det har vært uløste kriminalsaker i kommunen, så har Rasmussen sørget for at Salangen-samfunnet har kunne sove trygt om natten, i tillegg har han fått nasjonal oppmerksomhet for sin utholdenhet som politietterforsker.

Sykdom

 

På grunn av sykdom kunne ikke Rasmussen stille personlig til å motta prisen, men fikk høre ordførerens tale over telefon og deretter utbringe en stor takk for påskjønnelsen. I etterkant av utdelingen tar nettavisen kontakt med Hans Roar som forteller at han kjørte ens æren fra Alta i går kveld for å rekke kommunestyret på mandag, men så seg nødt til å melde frafall grunnet sykdom.

– Jeg ble veldig rørt av å høre ordførerens tale, og ikke minst er jeg veldig overrasket over å få denne prisen blant så mange flotte nominerte. Jeg var jo også nominert i fjor, så derfor hadde jeg ikke sett for meg å bli nominert på nytt i år, og enda få dette æresbeviset. Jeg har vært i Salangen siden 1982, og den gang var det i forbindelse med et beordringsår i forbindelse med politiskolen. Opprinnelig hadde jeg ingen planer om å bli her, men etter å ha møtt et så fantastisk samfunn med et slikt unikt engasjement og glød, og som vet å trå til og stå sammen når det trenges, og det hadde ikke minst alt vi så etter som en liten tjenestefamilie.

Sensommeren 1984, da lensmannskontoret lå i første etasje av rådhuset ble jeg en dag bedt om å møte på ordfører Per Tønders kontor. Her møtte jeg ordføreren sammen med rådmann og teknisk sjef. På bordet lå det et stort kart, og Tønder proklamerte da med at jeg nå skulle bygge meg hus i Salangen, nærmere bestemt på Sandbergan.

Siden har vi blitt værende her, og tross alt som har skjedd på godt og vondt i Salangen-samfunnet så setter vi utrolig stor pris på å være en del av det. Jeg har fått mange gode venner i Salangen, og det er mange i kommunen som gjør en stor innsats for at det skal være en fin plass å bo, de stiller opp og steller i stand under idrett-, kultur og andre arrangementer. Ikke minst tenker jeg på alle flotte og iherdige menneskene som jobber innenfor både brann og redning, ambulansepersonell og sivilforsvaret som stiller opp når det er behov. I tillegg har vi en kriseledelse i kommunen som ikke er redde for å trå til i store, tunge og tøffe utfordringer. Det er et lokalsamfunn med et utrolig samhold som jeg er evig stolt av å kunne være en del av, sier Årets Salangsværing 2019, Hans Roar Rasmussen i telefon med nettvisen.