Salangen-Nyheter

Samling i Salangshallen i helga:

Skigruppa manglet snø

Felleslunchen for skigruppa i Salangshallen. FOTO: ODDGEIR SAGERUP

SJØVEGAN: Denne helgen skulle egentlig ungene i skigruppa til SIF Ski vært på treningssamling i Kiruna. På grunn av mangel på snø ble det istedet treningssamling hjemme i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Denne helgen som var, skulle egentlig skigruppa i Salangen vært i Kiruna på treningssamling, men på grunn av mangel på snø ble dette avlyst bare fem dager før avreise. I stedet snudde de på fembøringen, samlet frivillige og så arrangerte de barmarkssamling her hjemme i Salangshallen. Her hadde de forskjellinge typer treninger både inne i Salangshallen og utendørs. De gjorde en utrolig god jobb på så kort tid.

Skuffet

Selv om det er gøy med slike samlinger var det nok litt skuffelse å spore blant ungene og en av jentene sa det rett ut. - Det var ikke noe gøy i helga. Når vi spurte hvorfor så kom det kontant: - Vi ville dra til Kiruna, men det var ikke snø der, sa hun. Det har vært en del skuffelse å spore når vi har snakket med et par av løperne i ettertid, men det kommer ene og alene av mangelen på snø, men de er likevel fornøyd med trenerne som stilte opp på kort varsel og arrangerte samling for dem her hjemme, siden de ikke kom seg til Kiruna.

Hjemmesamling

Treningene denne helgen foregikk både inne i Salangshallen og ute. På treningene innendørs ble det fokusert på balanse, styrke, teknikk og lek. Utetreningene inneholdt både utholdenhet, hurtighet, teknikk og også her ble det tid for litt lek. De eldste hadde ei hard intervalløkt med staver på lørdag formiddag. Fokuset denne helgen var viktigheten med å oppnå hurtighet, styrke og spenst igjennom lek. Med flinke og villige frivillige hjelpere så fikk ungene likevel en god treningshelg, selv om den var hjemme og ikke i Kiruna som først planlagt.

Snø

Det er ikke bare ungene i SIF ski som sliter med mangelen på snø, også eliteløperne i Norge er rammet av snømangelen. Over hele landet venter nå folk på å få nok snø til å komme igang med skisesongen. Men de som venter trenger ikke å vente for lenge. Allerede mandag morgen kom den første snøen i Salangen, og det skal vistnok snø i flere dager, hvis vi skal tro på værmeldingen. Så nå er det bare for alle skiglade å finne frem skiene og gjøre dem klare for sesongen, for nå kommer snøen og denne gangen blir den liggende skal vi tro værmelderne.