Salangen-Nyheter

Kommuneskilt på samisk i Lavangen:

- Skiltet er nå bestilt

I løpet av kort tid vil kommuneskiltet med Lavangen på samisk, komme opp på Lavangseidet. FOTO: JON HENRIK LARSEN

TENNEVOLL: Lavangen kommune skal ha kommunenavn på to språk, samisk og norsk. Nå er endelig kommuneskiltet på Lavangseidet bestilt etter lang saksbehandlingstid. - Det er bestilt og vil komme opp så snart som mulig, sier ordfører Erling Bratsberg (innerfelt).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Opptil flere anledninger har Salangen-Nyheter skrevet om kommuneskiltet som ikke står på samisk ved grensen til kommunen mellom Lavangen og Salangen. Tidligere i 2014 kom det et kommuneskilt på samisk og norsk på grensen mellom Lavangen og Gratangen på Myrlandshaugen.

Kongen i statsråd

Men skiltet på Lavangseidet har ventet på seg. - Årsaken er at man kan ikke bare sette opp et kommunenavn-skilt uten at det er riktig behandlet. Nå har Kongen i statsråd fastsatt at Lavangen kommune inngår i det samiske språkforvaltningsområdet, så kommuneskiltet på samiske er nå bestilt. Det vil bli satt opp på Lavangseidet så snart som mulig, sier ordfører Erling Bratsberg til nettavisen. Lavangen kommune kom med i forvaltningsområdet for samisk språk den 1.oktober i 2009.

Slik ser Lavangen kommunes nye skilt ut, som også vil komme på grensen mellom Salangen og Lavangen på Lavangseidet. FOTO: ÅSE JOHNSEN LAVA

ANNONSE
Annonse