Salangen-Nyheter

Kulturskatt i Ibestad:

Skippergården restaureres

Skippergården i Ibestad kommune blir nå renovert. Det er Sør Troms Museum som har oppdraget. FOTO: SØR TROMS MUSEUM

Det bedrives for tiden restaurering på Skippergåren i Ibestad kommune. Dette er noe de har jobbet med lenge, men som har hatt en pause i noen år før det ble bevilget en pengesum fra Ibestad kommune til videre restaurering. De fikk pengene i 2019 og begynte etter det med å restaurere videre på bygget.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Vi har gjort dette i samarbeid med Ibestad kommmune, jobbet tett med de og definert hva vi skal utføre, sier avdelingsleder Frode Hansen til nettavisen.

De har jobbet med restaureringen intensivt siden i høst, de vil også jobbe noe med det i vinter og håper på å få åpnet første del i begynnelsen av sommeren 2021. Når bygget er ferdigstilt vil de bruke det til litt forskjellig, blant annet til arrangement, skole undervisning, møtested for frivillige lag og organisasjoner. De har da kontorer som er tilgjengelig for dette.

- Det har vært en gedigen jobb, sier Hansen til nettavisen.

Skippergården har vært restaurert etappevis. De begynte med det på 2000-tallet og da vært av og på med arbeidet. Den siste jobben de når har arbeidet med har vært omfattende, selv om det har vært innveldig arbeid. Med støtten fra kommunen vil restaureringen komme på totalt rundt 1 million kroner.

På denne oppussings etappen er det innsiden som blir restaurert. FOTO: SØR TROMS MUSEUM.