Salangen-Nyheter

Reiser til Pyeongchang som skismører:

Skismører for islandsk lag

Øystein Ånesen er utrolig stolt av å få være med på det islandske landslaget under Vinter OL 2018 i Pyeongchang. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

STORSLETT/PYEONGCHANG: Salangsværingen Øystein Ånesen har allerede vært tett innpå OL-gleden, da han bærte fakkelen i 1994. Nå er han en del av det islandske smøreteamet som skal delta i februar.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

På 16-års dagen sin, fikk den lokale skihelten Øystein Ånesen gleden av å frakte OL fakkelen gjennom Sjøvegan under De Olympiske vinterleker i Lillehammer i 1994. Hele 24 år senere fikk Ånesen en stor overraskelse. Han ble nemlig invitert inn på det islandske landslaget der langrennsløperen, Snorri Einarrson er den aktuelle utøveren. - Det er ingen tvil om at det er stor stas å bli spurt om å være med på Vinter-OL i Pyeongchang. Jeg var faktisk trener for Snorri Einarsson rundt 2008-2009. Han er en ekstrem dedikert skiløper med talent for det han gjør, og jeg er ikke redd for at han skal være lite forberedt til OL, sier Ånesen.

Smørepress

Langrennsløperen, Snorri Einarsson har gått både Tour de Ski og verdenscup for Norge, men ønsket eller å sloss for hjemlandet sitt under OL. Ånesen vet hvor viktig dette er, og har begynt å føle på presset. - Som skismører på et landslag sitter du med mye ansvar. Enkle feil kan bli fatalt for utdøveren, så det må være så bra som mulig, forteller Ånesen til nettavisen. Smøreteamet består av to skismørere, derav Ånesen har ansvaret for siste halvdel av OL i Pyeongchang. - Teamet er basert av folk som kommer fra Troms Fylke. Så den kan vel kalles et lokalbasert team, sier og ler. Reisen for Ånesen starter 12. februar, der han da blir værende til avslutningen av vinter-OL 2018 25. februar. - Jeg blir værende under siste halvdel av de olympiske vinterlekene. Da er det 15 kilometer skøyting, og 5 mil klassisk som gjelder. Jeg skal gjøre mitt beste, og jeg håper med hele hjertet at Snorri lykkes i Sør-Korea, avslutter Ånesen.

Les også:

- Øystein bar OL ilden