Salangen-Nyheter

Blir større og bedre:

Skøytebanen åpner snart

Om været fortsetter slikt vil banen stå klart allerede i helga. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Om været holder seg slik som det gjør nå vil skøytebanen stå klart til bruk til alle skøyteentusiaster i regionen om kort tid. - Skøytebanen blir bare bedre og bedre for hvert år, sier Bjarne Dahlberg til nettavisen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Dahlberg kan meddele til alle skøyteentusiaster at på lørdag åpner de skøytebanen på U4-området om været fortsetter slik som det er. - Vi har vært veldig heldig, men vi ønsket at vi hadde noen snøkorn for å dekke rundt området. Ismessig er banen helt topp, og det er takket være Kenneth Heggelund som har spylt flere liter vann hver dag for å lage små lag med is for hver gang, sier Dahlberg til nettavisen. I år har de ikke brukt like mye vann sammenlignet med tidligere år etter at banen har blitt revidert fra å ha en høydeforskjell på 40 centimeter ned til bare 5 centimeter. - Banen har også blitt mye større, i år er den 25x38 meter. Da kan både de som ønsker å skøyte rask og fort være på banen uten å forstyrre hverandre, sier Dahlberg stolt til nettavisen.

Drøm gått i oppfyllelse

Dahlberg fryder seg over at de får til å skape en skøytebane hvert år til alle skøyteentusiaster i Salangen og de ut på bygda. - Det er en drøm som har gått i oppfyllelse om å få en fast skøytebane Salangen, og jeg har aldri vært så nært som jeg er nå, sier han til nettavisen. Dahlberg opplevde fjor og forleden år at skolene har brukt banen veldig mye, og nå sier Dahlberg at det er bare å vente noen dager til. - Slik som jeg ser det nå ser det ut som den kan åpne i helga, men som sagt det avhengig av været, sier han avsluttende til nettavisen.