Salangen-Nyheter

Flere nederlendere på vei til bygda:

Skryter av Salangen!

Alexander og Simone skryter av salangsværingene. FOTO: KARIN SWART-DONDERS

Simone Houbraken i butikken MoRo på Sjøvegan og prosjektleder Alexander Oudijk i Placement roser salangsværingene opp i skyene. Nå kommer det enda flere nederlendere til Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2011 kl 00:00

Fra tirsdag til torsdag forrige uke var Alexander Oudijk fra Placementi Salangen for et arbeidsbesøk. Mye tid gikk med møter. Møter med kommunen om tilflytterprosjektet, med Torstein Sørensen som ønsker en som kan overta Joker-butikken på Medby, med Åshild Bendiktsen og Håkon Aasen i Huset Mot Havet, som ønsker nye leietakere til bar- pub- og restaurantlokalene der Nyt Bar og Restaurant holdt til før. Oudijk har også snakket med en tysk sykepleier som nylig begynte å jobbe i Salangen. Men han rakk også en kopp kaffe hos Simone Houbraken i MoRo-butikken på Sjøvegan.

Ordnet det fort

Det var Placement som hjalp Simone og Frans Houbraken med å flytte til Norge. Til Sauda, i første omgang. Simone hadde hele tida drømmen om å starte en egen butikk. Da hun på Placement-nettsiden leste at Placement var på leting etter folk som hadde lyst å overta Bamboo-butikken på Sjøvegan, gikk det fort for seg. - Etter en dag hadde jeg telefonnummeret, og etter en uke hadde jeg en avtale her, sier Simone, mens Alexander smiler: - Jeg har gitt Simone et telefonnummer, og det var alt som skulle til.

Bidrar med hjelp

MoRo i Strandsenteret åpnet for noen måneder siden. Houbraken selger både gardiner, puter, og snart også stoffer og komfirmasjonskort, for å nevne noe. Houbraken er fornøyd med all støtte og positivitet fra kommunen og vanlige salangsværinger. Som ny- etablerer fikk hun et tilskudd fra kommunen, og hun opplever at alle bidrar med hjelp på alle mulige måter. Oudijk skryter også av kommunens samarbeidsvilje.

Ni formidlinger

Placement har nå formidlet ni personer fra Nederland til Salangen. Når prosjektet slutter i april 2012 skal Placement ha formidlet tretti personer til Salangen. Til sommeren kommer det igjen en nederlandsk familie til bygda, og flere familier er interessert. Oudijk jobber hardt, men ikke alltid går ting som planlagt. En tannlege og kona hans som var helt klar til å dra til Salangen, måtte dessverre avlyse i siste liten på grunn av sykdom. Medio august kommer det en gjeng interesserte nederlendere til Salangen for å bli kjent med kommunen og salangsværingene.