Salangen-Nyheter

Rema 1000 Sjøvegan - nedleggelse:

- Skyldes dårlig lønnsomhet

Rema 1000 Sjøvegan legges ned, og butikkendørene stenges 10.juni. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Det har nå blitt klarere hva grunnen til nedleggelsen av Rema 1000 Sjøvegan bunner ut i.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Onsdag ettermiddag har nettavisen snakket med regionsdirektør i Rema 1000 Hilde Gustavsen Erstad.

Hun forklarer situasjonen rundt nedleggelsen av Rema 1000-butikken slik:

- Det har vært dårlig lønnsomhet over flere år. Ettersom kjøpmenn i REMA 1000 er franchisetakere som driver egne selskaper, kan jeg ikke kommentere ytterligere rundt deres regnskaper, sier hun.

På spørsmål om nedleggelsen er noe de har tenkt på lenge sier hun at det på generelt grunnlag er en løpende vurdering for alle butikker. Det er viktig med en sunn økonomi, spesielt siden kjøpmenn driver butikkene som selvstendige bedrifter, mener hun.

Det er fire faste ansatte og noen tilkallingsvakter som per dags dato jobber på butikken.

- De er ivaretatt på ordinært vis når det er nedleggelser i henhold til lover, regler og god etikk. Vi har en god prosess med de ansatte, forteller Erstad.

Hun mener det er trist å legge ned butikken.

- Det er alltid trist å legge ned en butikk og det er spesielt en tung beskjed for de ansatte. Vi gjør alt vi kan for at det skal bli så ryddig som mulig for de enkelte, sier hun.

Det foreligger ennå ingen informasjon om hva som vil skje videre med butikklokalene når butikken stenger den 10. juni.

- Hva som skjer videre med lokalene har vi ikke noe svar på i nåværende tidspunkt. Vi ser på det i disse dager. Jeg vet bare at vi ikke skal drive butikk der, sier hun.

Nettavisen har per SMS snakket med kjøpmann Ann-Charlotte Selmersson som uttaler at hun ikke ønsker å kommentere saken.

- Det er opp til "Lotta" om hun har lyst å si noe rundt det. Det er hennes beslutning. Vi har et godt samarbeid med henne, forklarer Erstad.

I april skrev nettavisen en sak om at Rema 1000-butikken drev godt og at omsetningen var god. Likevel stenges nå butikken.

- Kravene er at man må drive lønnsomt. Vi stenger som følge av dårlig lønnsomhet. Jeg har ingen kommentar utover det som står i pressemeldingen, sier Erstad.

I flere kommuner i det ganske land er det ikke uvanlig at kommunene samarbeider med butikker i form av kjøp av varer til blant annet barnehager, institusjoner og lignende. På spørsmål om dette er noe som har vært ønskelig for butikken på Sjøvegan, svarer Erstad følgende:

- Vi ønsker alle kunder velkommen i REMA 1000, både profesjonelle og private kunder. Jeg har ikke tilstrekkelig innsikt til å kommentere på dette for REMA 1000 Sjøvegan, dette håndteres av kjøpmannen, sier Erstad.

REGNSKAP: Slik ser regnskapstallene for Rema 1000 Sjøvegan ut for de siste årene. FOTO: SKJERMBILDE 180.no