Salangen-Nyheter

Jordbruket i Salangen:

Slåtta er unnagjort

Bonde Hilde Anita Nyland er ferdig med første omgang av slåttarbeidet på gården i Øvre Salangen.

SJØVEGAN: Lokalbonde Hilde Anita Nyland forteller at på sitt gårdsbruk i Øvre Salangen er man ferdig med første omgang av slåtta.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 12.07.2014 kl 00:00

På gården hos Hilde Anita Nyland og Stein Roger Pedersen har det i den siste tiden pågått slått-arbeid for fullt.  Nyland forklarer at på hennes gård slås gresset i første omgang i silo. Dette arbeidet startert allerede onsdag 2. juli og var ferdig sist onsdag. Allså en ukers arbeid.

Høye temperaturer

Grunnet det varme været kunne våronna i år starte noe tidligere enn før. Dermed har også slåtta kunne startet litt tidligere enn det som er normalt. Selv om det varme været regnes som et hovedsaklig positivt fenomen påpeker Nyland at det også har sine ulemper. - Varme er bra, men gresset trenger jo væske, så det må gjerne komme litt regn også slik at det ikke blir for tørt, sier Nyland til nettavisen. Andre har mindre problemer med været. - De som tørker høy, for eksempel sauebønder, har hatt glimrende forhold med det varme været, understreker Nyland.

Mye å gjøre

Selv om slåtta var tidlig i gang er det fortsatt mye arbeid som gjenstår. Nyland forklarer at mer gress skal slås i rundballer, i tillegg til en ytterlig slåtte på et senere tidspunkt. Så er det jo også slik at kyra etterhvert skal på beite.