Salangen-Nyheter

Planleggingen av stor båthavn:

Slik kan Sjøvegan bli

Slik kan Sjøvegan bli sett fra luften dersom planene om molo og båthavn blir gjennomført. ILLUSTRASJON: ALVIN JENSVOLD, GULO DESIGN.

I snart et år har planene med en molo og en båthavn midt i sentrum av Sjøvegan vært på tegneblokka. Nå har man fått konkretisert planene i en egen tegning til inspirasjon og glede.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det er et stort ønske i Salangen om å få en molo med båtplasser midt i Sjøvegan- sentrum. Behovet er stort for mange folk, for å sikre skikkelig fortøyning på Sjøvegan. Mange mener også at moloen vil skape et godt båtmiliø på handelsstedet.

Planlagt sånn smått

I en tanke som har vært siden april i fjor blant de molo-interesserte i bygda, har det vært snakk om at båtmoloen i verste fall vil ha en kostnadsramme på minimum 5 millioner kroner. Den såkalte "sentrumshavna" vil etter planen ha 40 båtplasser, og vil være på Egil Lynums eiendom i sentrum. En mulig finansiering som det har vært snakk i, har vært at man med hjelp av overskudd fra Millionfisken- arrangementet hvert år, kan være med og finansiere molo- prosjektet i sentrum av Sjøvegan.

Bra for næringslivet

Handelsstedet Svolvær er velkjent for sine yrende båthavner. Båtaktiviteten her gir en meget god inntekt til næringslivet. Daglig leder i Vågan Næringsforening, Stig Pettersen tror at en båtmolo i Salangen vil gi gode inntekter til det lokale næringslivet på stedet. - Det er jo et naturlig flott havnemiljø her i Svolvær. Jeg tror at det vil være meget bra for næringslivet i Salangen dersom de får en form for båthavn eller molo der. Det blir et bedre båtmiljø automatisk, slår Stig Pettersen fast ovenfor nettavisen.