ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Salangen-Nyheter

Bård-Åge Nyland med slekt i Salangen

Slipper sin første singel i dag

Bård-Åge Nyland Pedersen har fredag 8.juli lansert sin første sololåt som artisten "Bard Newland". Sangen har fått tittelnavnet "Wrong". Foto: Nicolay Madsen

I flere år har han holdt på med musikk, men da som bandmedlem i gruppa "Sweet Scarlet". Nå satser Bård-Åge Nyland Pedersen på egen musikk.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 08.07.2022 kl 10:03

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Bård-Åge Nyland Pedersen ute med første singel
25 år gamle Bård-Åge Nyland Pedersen fra Kvannli på Senja er ute med sin første singel. Det kommende popidolet har sterkt tilhørighet til Salangen. I videoen over kan du høre en smakebit fra låten "Wrong".

Hans mor, Lisbeth Nyland er fra Salangen og Snaglia. Hun er datter av Bård og Lilly Nyland. Dermed har Bård-Åge et solid rotfeste i Salangen. Men han er født og vokst opp i Kvannlia på Senja. Musikk har alltid vært den 26-år gamle guttens store interesse. Først med opptreden i Melodi Grand Prix Junior med bandet "Mystery" i 2009.

Fast bandmedlem

Deretter har musikkarrieren løpt videre med den unge artisten som til daglig spiller gitar i bandet "Sweet Scarlet" som også har lokal opprinnelse med bandmedlemmer fra Senja og Gratangen. Nylig var Bård-Åge Nyland Pedersen innvolvert i skapelsen av vinnersangen av Melodi Grand Prix Junior i 2022, som het "Tusen tanker".

Bestemor og bestefar Lilly og Bård Nyland fra Snaglia i Salangen. Nå har barnebarnet Bård-Åge kommet ut med egen musikk. Foto: Jon Henrik Larsen

Debutere som soloartist

Nå vil den unge 26-årige artisten ut og frem med egen musikk, og satser med dette på egen solokarriere under artistnavnet "Bard Newland". Man kan undres på om Bård-Åge ønsker og fremheve sin avdøde bestefar og mangeårig bussjåfør i Salangen, Bård Nyland når han valgte artistnavnet?.

Natt til fredag kom sangen "Wrong" ut på Spotify og flere andre musikkdelingskanaler. Sangen er den første fra Bård-Åge som soloartist og er en sårbar framstilling av tapt kjærlighet før det en gang har oppstått, og beskriver hvordan man går videre etter et "ikke-brudd". I sangen leker artisten "Bard Newland" med tanken om hva som kunne vært og hvorfor kjærligheten aldri tok tak.

Bård-Åge Nyland Pedersen var tidligere med i gruppa "Mystery". Som også var aktuelle i 2009 i Melodi Grand Prix Junior. Foto: Byrå


Turbulent debut

Veien for Bård-Åge Nyland Pedersen til å debutere som soloartist har vært turbulent.

- Viljen til å skape noe som jeg selv er fornøyd med har alltid vært der, men det er først nå at det føles riktig og gi det ut. Demoer for potensielle låter har dukket opp og forsvunnet igjen, men "Wrong" og de fremtidige utgivelsene mine er kremen av kremen på hardisken min, sier Bård-Åge Nyland Pedersen i et presseskriv.

Sangen "Wrong" er den første av flere melodier som vil bli sluppet i tiden fremover av "Bard Newland", eller Bård-Åge Nyland Pedersen, med sterke røtter fra Salangen....

Sangen "Wrong" på musikkdelingstjenesten Spotify: