Salangen-Nyheter

Lesekurs i Salangen Kirke:

- Slutter aldri å lære

Sogneprest i Salangen, Grete Glemmestad deltok i lesekurset til Max Thoursie og ble inspirert til å forbedre seg selv. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: I Salangen kirke ble det i går holdt et lesekurs av musikant og ildsjel Max Thoursie for de som ønsket å bli bedre på å utrykke seg. Sogneprest Grete Glemmestad var også med på kurset.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Livet er en eneste lang skolegang, hvor man alltid kan lære noe nytt, og i går kveld kunne alle de som liker å lese høyt for flere forsamlinger, eller har det som en profesjonalitet besøke Salangen kirke for å kunne ta en del av et lesekurs holdt av ildsjel Max Thoursie som var initiativtaker for kurset. Sogneprest, Grete Glemmestad var veldig takknemlig for at kurset kunne bli holdt i kirken, og fikk flere påminnelser på hvordan det å være en bedre leser. - Max har mye greie på det å lese høyt til folk, og det med å bruke stemmen sin. Selv om han snakker svensk lot han seg bli godt forstått. Det viser jo til hvor flink han er, sier Glemmestad.

Alltid noe å lære

Sognepresten i Salangen bruker allerede mye tid på å lære blant annet konfirmanter å snakke høyere og lese tydeligere for å gjøre seg forstått, og bemerker at hun ble påmint om flere ting hun selv noen ganger kan glemme. - Det er viktig å lage naturlige pauser for å understreke og vektlegge ting i tekster, forteller Glemmestad, og kommenterer at hun selv ikke blir å holde noen lignende kurs framover, men kommenterer at det alltid er noe nytt å lære. - Når man er tekstleser slutter man aldri å lære nye ting. Om du leser fra bibelen i kirken og ellers i samfunnet, sier Glemmestad, og avslutter med å garantere noe flott. - Nå blir det enda mer tydeligere andakter og søndagsgudstjenester framover, avslutter Glemmestad og ler.