Salangen-Nyheter

Ibestads turistperle snart tilbake i drift:

Snart åpner Handelsstedet Hamnvik igjen

ÅPNES: Den 28. juni åpnes Handelsstedet Hamnvik igjen, men bare i helgene. FOTO: HANDELSSTEDET HAMNVIK

Det er bare en knapp uke igjen til Handelsstedet Hamnvik Donsegården starter opp igjen etter koronaperioden.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Oppstart er søndag 28. juni, men det vil riktignok ikke bli like åpent som det brukte å være.

Åpningstiden vil riktignok være mellom klokken 15:00 og klokken 18:00.

- På en måte blir det en gjenåpning. Det blir ikke åpent hver dag som vi har hatt tidligere år. Det har med tilpasninger til koronaen å gjøre, sier Gunn Torild Dons, eier av Handelsstedet.

Hun mener det skal gå fint å håndtere mengden med gjester som muligens tar turen.

- Vi har ikke større lokaler enn at det vil gå bra med mengden folk vi kan ha inne til enhver tid. Vi har tilrettelagt i forhold til avstand. Spriting av hendene når folk kommer blir det. Det blir ingen buffet. Vi kan ikke så mye framme, sier hun.

Grunnen til de begrensede åpningstiden er rett og slett mengden med arbeid som skal til for å holde flatene koronafrie.

- Vi har bare tre timer åpent hver dag. Det er i helgene. Det er så mye renhold i forhold til servering og vi har et lokale som er fredet av riksantikvaren som gjør at det ikke er så lettvint å holde på. Det er ingen glatte flater, alt er gammelt tømmer, som er vanskelig å renholde, sier Dons.

Det har tidligere vært guiding tilknyttet Handselsstedet, all den tid stedet er av historisk betydnining, men slik blir det ikke i år.

- Omvisning som vi har hatt med guide blir ikke aktuelt, for da får du folk for tett på spisegjestene. Vi har ordnet til ute på kaia som tillater servering der også, men det betinger at det er fint vær. Vi har bestilt en hel sommer med sol. Det blir ikke snakk om pubdrift i år. Det eneste vi skal ha i år er en standupkveld, men da stenger puben tidligere enn vanlig, sier Dons.

GJENÅPNES: - På en måte blir det en gjenåpning. Det blir ikke åpent hver dag som vi har hatt tidligere år, sier Dons om Handelsstedet Hamnvik.