Salangen-Nyheter

Flere aktiviteter hos Sør-Troms Museum:

Snart museumsmåned

Frode Hansen ved Sør-Troms Museum på Sjøvegan lover en spennende september måned. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Frode Hansen ved Sør-Troms Museum på Sjøvegan lover en spennende september måned. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Det vil bli mange aktiviteter i september- måned i Sør-Troms regionen. - September er en fin måned, der turistsesongen er over og vi kan være ute og bruke mange av anleggene våre før vinteren kommer, sier Frode Hansen (bildet).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Sør-Troms Museum har satt av september måned som en egen museumsmåned, der det vil bli arrangert 17 forskjellige arrangementer i hele Sør-Troms regionen. - Vi har stor aktivitet i september måned, der vi har fått i stand mange arrangementer i alle kommunene som vi er inne i, og derfor har vi kalt det museums-måneden september, forteller Frode Hansen avdelingsleder ved Sør-Troms Museum på Sjøvegan.

Lokalt i Salangen

Det vil bli åpen dag oppe på Salangen Bygdetun, der temaet vil være den andre verdenskrig og hvordan det var å vokse opp i denne tiden. Arrangementet på bygdetunet er den 9. september. På Lundbrygga vil det bli arrangert kulturminnedag i samarbeid med Salangen Historielag; da med fokus på hvordan man registrerer bygg og gjenstander, og demonstrasjon av tradisjonshåndverk som skal være plassert utenfor Lundbrygga. Det blir guidet tur til Storhaugen for å oppleve det gamle gruveanlegget som har en fantastisk historie bak seg. - Vi fant ut at dersom vi komprimerer arrangementene våre på en måned så kunne vi kjøre litt tung markedsføring, så vi har laget en liten avis og en folder som blir fulldistribuert i hele Sør-Troms regionen de nærmeste dagene. På den måten kan vi nå ut til flest mulig. Det er familievennlige aktiviteter, og jeg vil spesielt treke fram vikingefestivalen i Harstad som går av stabelen i begynnelsen av september, og som er ganske populær blant barn, avslutter Frode Hansen til nettavisen.

Annonse