Salangen-Nyheter

Flytter inn i nye lokaler:

Snart starter ombyggingen

TEGNING: Slik ser planene for rådhuset ut. FOTO: IBESTAD KOMMUNE

HAMNVIK: Mot slutten av måneden starter ombyggingen av ungdomsskolen på Rolløya. Der er det tiltenkt at det nye rådhuset skal huses.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Mandag formiddag har nettavisen snakket med leder i teknisk avdeling i Ibestad kommune Trond Hanssen.

Han forteller at ombyggingen av ungdomsskolen er nært forestående.

- Det er bestemt. Kontraktene skal underskrives med de som er aktuelle til å bygge om. Ombyggingen starter forhåpentligvis i april. Etter ferien skal vi være ferdig, sier han.

Det blir en del arbeid med ombyggingen riktignok.

- Det er mye som skal bygges om. Det er gamle klasserom som skal tilpasses for å lage kontorer. Rådhuset, administrasjonen og en ungdomsklubb skal inn der. Det er sånn at vi får plass til de som vi har i administrasjonen i dag. Noen kontorplasser blir flyttet på, forteller han.

Hanssen synes det vil bli bra å få flyttet inn i nye rådhuslokaler.

- Det er ønskelig å flytte inn i lokalene. Det gamle rådhuset er ikke universelt utformet. Det blir fokus på det i det nye. Alt skal være på en flate og er terskelfritt, sier han.

Arealmessig er mye det samme som i det gamle rådhuset.

- Det er i areal den samme størrelsen. Fordi det er på en flate i det nye rådhuset er det større bygningsmasse der. Arealmessig er det ikke spesielt stor forskjell, opplyser Hanssen.

Han tror det nye lokalene vil tas godt i mot av folkene som skal jobbe der.

- Det blir veldig bra for alle som jobber her. Vi har et gammelt rådhus nå hvor det på vinteren blir kaldt på kontorene og veldig varmt på sommeren. Får vi inn et ordentlig ventilasjonsanlegg så blir det bedre. Kommunestyresalens fasiliteter blir nye og moderne, sier han.

PLANTEGNING: Slik ser plantegningen for ombyggingen ut. FOTO: FAKSIMILE