Salangen-Nyheter

NNM i Olabilløp 2016:

- Som i Holmekollen

Geir-Ove Mortensen var veldig fornøyd med oppmøtet på årets NNM i olabilløp i lavangen.

TENNEVOLL: På lørdag var det folkefest i Lavangen i form av et Nord-Norsk mesterskap i olabilløp. Med over 10 påmeldte deltakere, mange besøkende, varm mat, og Geir-Ove Mortensen som eksentrisk oppleser kunne ikke denne dagen bli noe bedre.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Startskuddet går og førstemann ruller ned bakken med en voldsom fart. - Her kan det gå bort i mot 50km/t ned bakken, så vi får håpe bremsene er på plass, sier speakeren for olabilløpet Geir-Ove Mortensen i mikrofonen. Olabilene står for tur på startstreken ved Kvitbergveien, klar til å bli ropt opp til å ta sin kjøretur. - Vi har sikkerheten i fokus, derfor kjøres det kun en og en ned bakken, sier Mortensen til nettavisen. Alle sjåførene kjørte 2 ganger hver, bortsetfra finalistene som måtte ta en ekstra omgang for å vise hvem som hadde den kjappeste olabilen og de beste kjøreevnene.

Henrik Ingebrigtsen var med også i fjor, og han kommenterer dette som en morsom tradisjon som han ønsker skal forbli. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Hele vinteren

Geir-Ove Mortensen kommenterer at å bygge en olabil er en oppgave man selv velger hvor mye arbeid skal legge inn i, men sier at det er et fin ting å gjøre på vinteren. - Rydd i garasjen og lag plass til en olabil, så mekker, sveise og svir du alt som skal på, sier Mortensen til nettavisen. Dette gjorde en gruppe fra Lavangen skole i lag med sin lærer, Geir Strand. - Vi har brukt mye tid på bilen, så vi håper den klarer å få den farten vi trenger for å vinne, sier en av sjåførene Endre Hemmingsen til nettavisen.

Gruppa fra Lavangen Skole var stolt av arbeidet de hadde gjort med bilen, og ser fram til å bygge noe enda bedre til neste år. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Sikkerhet

Høy fart og mye spenning lokker mange til dette spennende arrangementet, men Geir-Ove Mortensen garanterer at sikkerheten er på topp både før og under arrangementet. - Vi har et reglement på diverse ting som har med selve bilen å gjøre. Det er alt i fra dekkdimensjon til bremsene og vekt. Det ligger føringer og skjemaer for det fra olabilforbundet som vi følger så godt vi kan, sier Mortensen til nettavisen.

Det var også mulig for deltakere og besøkende å få seg en matbit rett fra grillen under hele løpet. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Klar til neste år

Geir-Ove Mortensen skryter litt av Lavangen Liv og Røre og forteller at de er de eneste i Nord-Norge som arrangerer olabilløp i et format som blir gjort i Lavangen, og han oppfordrer alle der ute til å ta seg litt tid til å lage en olabil og hive seg med til neste år NNM i Olabil. - Har folk spørsmål om olabil, trenger tips eller kanskje vil være en ildsjel for neste års løp, er det bare å ta kontakt med oss på Lavangen Liv og Røre, oppfordrer Mortensen avslutnignsvis til nettavisen.

Hør vår ettermiddagssending "Kaffekoppen" i dag kl. 16.00 til 17.00. Der vil det komme innslag fra olabilløpet i Lavangen!