Salangen-Nyheter

Innøvd og klar til å reise:

Spaniatur med korpset

Tonje Utmo er klar til hive seg med på sin første til Spania i lag med musikkforeningene. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Salangen Musikkforening har gått inn i et tett samarbeid med Bardu og Ballangens musikkforening der de slår seg sammen for å reise til Spania for å spille på festival. For Tonje Utmo (bildet) blir dette første gang.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Med flere fellesøvinger og godt humør kan Tonje Utmo på vegne av Balangen, Bardu og Salangen Musikkforening si de er klare til å reise til Spania for å ta en del av festivalen som starter i slutten av denne måneden. - Vi har slått oss sammen og kalt oss Arctic BaSaBa - Bardu, Salangen og Balangen, sier Utmo til nettavisen. Hun forteller videre at turen deres starter 29. september, når Salangen og Bardu reiser. - Vi starter turen dagen før Balangen, som grytidlig på morgenen 30. september starter turen mot Spania, forteller Utmo. Musikkforeningene returnerer 6. oktober når alle musikantene er brune og blide.

Mye skal spilles

I Spania skal Arctic BaSaBa ta del av flere forskjellige aktiviteter. - Vi skal spille blant annet i en gateparade, og på festivalspill. Videre i løpet av uken skal vi også spille på en torgkonsert. Det skal bli artig å delta på alt dette, spesielt i lag med alle de andre musikkforeningene, sier Utmo fornyød.

Dyktig organisering

Utmo tar seg friheten til å skryte varmt av alle de flinke og dyktige menneskene som organiserer øvingene hvor alle musikkforeningene spiller i lag. - Å få alle korpsene sammen er ikke alltid like lett. Vi fant ut det ble lettere for alle å møte i Bjerkvik på fellesøvingene, så ingen trengte å kjøre lengre enn andre, sier Utmo til nettavisen. Hun legger til at det kun er én fellesøvelse som gjenstår før de tar turen sørover. - Vi er alle sammen klar til å reise. Siste øvelsen skjer i helga, og etter det må vi bare få roet ned reisenervene og glede oss til turen, avslutter Utmo til nettavisen og ser fram til en siste "ferie"tur før den kalde tiden slår inn.