Salangen-Nyheter

"Tid for Bach! Bach for 10"

Spiller orgeltoner i kirka

Ivar Jarle Eliassen er klar for orgelkonsert i Salangen kirke mandag 1.mars.

I disse koronatider er det lite med konserter og oppleve i vår region. Men mandag klokken 18.00 er det et unntak i Salangen kirke. Konserten åpnes for 50 personer. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det er Salangen menighet som har gleden av å inviterer til orgelkonsert med tittelen «Tid for Bach! Bach for 10». Det kantor Ivar Jarle Eliassen som spiller orgelmusikk av Johann Sebastian Bach.

- Det er en krevende tid vi lever i med isolasjon og monotoni. Derfor er det å ha anledning til å komme sammen om noe verdifullt, dele opplevelsen av å være sammen om noe som er av største verdi, i et fellesskap svært viktig. Denne konserten er en mulighet til det, sier sogneprest Grete Glemmestad til nettavisen.

Sogneprest Grete Glemmestad er glad for at det blir en orgelkonsert i kirka nå. Det er åpnet konsert for 50 mennesker. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Bachs musikk har, som knapt noen, evnen til å skape et indre rom for kontemplasjon og innlevelse på mange plan, en åndelighet som åpner for å ha mer enn en tanke i hodet samtidig. Eller ingen!

- Bare være der og oppleve den stille susen fra de svake registrene i orgelet når musikkens mange stemmer spinner seg opp og ut, ned og inn i hver av oss. Eller bokstavelig talt kjenne kroppen, og stolen man sitter på, dirre når Bach foreskriver de store klangkaskadene i Toccata og fuge i d-moll, kanskje verdens mest kjente orgelverk. Verket kan oppleves som et frampek av Bach, ved at musikken hans setter mot i oss i ei krevende tid, slik beskriver Ivar Jarle Eliassen konserten i Salangen kirke i morgen søndag.

I tillegg framføres andre utvalgte verker som f. eks. “Schmücke dich, o Liebe Seele”, “Preludium og fuge i h” og annet som passer til kirkeåret.