Salangen-Nyheter

Solfrid (68) fra Salangen:

Sikret seg 2.plassen i fylkeslekene

Solfrid Segtnan (68) fra Otterå i Salangen sikret seg sølvmedalje og 2.plass i fylkeslekene i helga. Foto: Jon Henrik Larsen

I helga var det fylkesleker for funksjonshemmede i Bardu. Her deltok over 90 deltakere fra Bodø i sør til Nordreisa i nord.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Også lag fra Salangen og Lavangen var deltakere i lekene. Bardu kommune er vertskap og kunne i år skilte med ny idrettshall og en ny idrettsbane utendørs. Lekene ble i år arrangert for 27.gang i innlandskommunen.

Det er midler som kommunen får i støtte fra Troms og Finnmark fylkeskommune som gjør at man kan arrangere lekene hvert år, i tilegg til god hjelp fra friidrettsgruppa og håndballgruppa i Bardu IL.

I årets leker var det 100 meter løp, boccia og kast med liten ball som var konkurransegrenene som deltakerne kunne delta i. Det var også frie aktiviteter for deltakere å kunne holde på med, som teppecurling, bordtennis, trille ball mot kjegle og trille ball i kasse. Lørdag kveld var det festmiddag og dans til musikk fra bandet "Ourland". Mens det på søndag var det høytidelig medaljeutdeling for alle som hadde deltatt.

Det er alltid godt med en søsterklem når idrettsbragdene er utført på arenaen. Her får Solfrid en stor og varm klem fra lillesøster Anne-Lise Segtnan. Foto: Jon Henrik Larsen

Beste salangsværing i kast

Fra Salangen deltok to personer. Dette var Oddveig Ingebrigtsen og Solfrid Segtnan. Sistnevnte som er blind, men med et utrolig humør og engasjement, sikret seg sølvmedalje og 2.plassen i lekene innenfor grenen kast med liten ball.

Det er ikke første gang at Solfrid Segtnan fra Otterå i Salangen deltar i lekene. Dette har hun gjort i mange år.

- Hun ser sånn frem til lekene hvert år. Hun storkoser seg bare hun får være med på noe!, sier lillesøster Anne Lise Segtnan til nettavisen. Fredag var hun med og heiet fra sidelinjen, samtidig som hun var både rørt og glad når hun så at storesøster Solfrid presterte innenfor lekene.

Oddveig Ingebrigtsen fra Salangen deltok også på fylkeslekene for funksjonshemmede. Her i grenen kast med liten ball. Foto: Jon Henrik Larsen

ANNONSE
Annonse