Salangen-Nyheter

Butikken klarer seg enn så lenge:

Sport1 står støtt i stormen

PÅ JOBB: Ronny Jensen ved Sport 1 forteller at det i disse dager selges en del fiskeutstyr og jakker. FOTO: TORBJØRN KOSMO

SJØVEGAN: Det satses hardt på innovative metoder for å få solgt varer fra Sport 1.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2020 kl 00:00

ANNONSE
Annonse

Etter framtredelsen av korona-viruset har det blitt stadig vanskeligere for bedrifter å selge varene sine.

Sport1 har gått mot strømmen og satser hardt på annonsering av varer gjennom Facebook.

- Salget merker vi nedgang på med tanke på kundene. Det er ikke uventet på grunn av viruset. Det er usikre tider. Vi valgte å gjøre noen grep ved å tenke utenfor boksen og bruke Facebook. Vi har opprettet Vipps og vi kjører hjem varer til kundene, sier daglig leder på Sport 1 Brita Sagerup.

Det har bært frukter, forteller Sagerup.

- Det har hatt god effekt heldigvis. Det gjør at vi ennå kan holde åpent og selge varer. Vi tenker at vi må få ned varelageret litt. Vi har omsetning, men ikke stor fortjeneste. Vi må ta en uke av gangen. Vi tenker at vi må prøve oss fram og derfor har vi gjort de grepene vi har gjort, sier hun

Hun merker at våren er emning og at interessen for annet enn vintervarer kommer deretter.

- Det er sesongskifte som står for tur. Vi har allerede fått inn spørsmål om sykler. Folk begynner å komme i vårmodus. Det er en fin miks av vinter- og vårvarer. Etter påska kommer vintermarkedet til å dale, sier hun.

Sagerup forteller at tilbakemeldingene fra kundene har vært bra.

- Det virker som om kundene er fornøyd. Vi strekker oss langt ved å sende bilder og ved å forklare. Det er noen som har takket ja til å få varene kjørt hjem. Det er mange som liker Vipps-løsningen også. Vi har fått veldig positiv feedback på den fronten, sier hun.

I disse korona-tider er det viktig at kunder velger å handle lokalt, mener hun.

- Likviditeten er ikke så bra som den kan være. Det humper og går enda, men det er viktig å handle lokalt. Det er kanskje viktigere enn noen gang å handle lokalt. Det er tøft for alle næringsdrivende, avslutter hun.

TOMT: Det var ingen innom når SN var på butikken tirsdag ettermiddag. FOTO: TORBJØRN KOSMO

ANNONSE
Annonse