Annonse
Salangen-Nyheter

Har spilt sammen i over førti år:

Står klar til å hyres

– Det er rart med det, er man først musiker så er det liksom ikke bare å slutte. Vi vet rett å slett ikke hvordan man gjør det. Vi får bare stå på til vi blir jaget hjem, ler Bjarne Dahlberg (t.v.) fra Allegro.

– Det er rart med det, er man først musiker så er det liksom ikke bare å slutte. Vi vet rett å slett ikke hvordan man gjør det. Vi får bare stå på til vi blir jaget hjem, ler Bjarne Dahlberg (t.v.) fra Allegro.

SJØVEGAN: Hvor mange ganger Bjarne Dahlberg og Jøran Glad Berthinussen har opptrett sammen har ingen tall på. De har spilt sammen siden de var 16 år, og de siste femten årene har de spilt sammen i duoen Allegro.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Det var engang på det glade 70 tallet at de to musikalske kameratene Bjarne Dahlberg og Jøran Glad Berthinussen begynte å spille sammen i en alder av 16 år. Siden den gang har de sammen spilt i en rekke band på forskjellige arrangementer og tilstelninger, alt fra dansegaller til årsmøter. – Man kan vel si vi har blitt ganske samspilte etter alle disse årene. Vi har reist nesten hele Nord-Norge rundt å spilt, selv om vi de siste årene har blitt litt mer hjemmekjær og har holdt oss til å spille i nærområdet, sier Bjarne Dahlberg til nettavisen.

Allegro, men ikke bare allegro

I de siste ti - femten årene har duoen spilt under navnet Allegro, som er et musikkbegrep som betyr hurtig. – Det er ikke ensbetydende med hva vi spiller ettersom vi spiller så mye forskjellig. Vi har vel over seksti låter på repertoaret, kanskje flere. Flere av kompene har vi med på data, så spiller vi gitar og keyboard og synger begge to, forteller Dahlberg til nettavisen.

Et rockeliv

Under intervjuet med nettavisen prøver Dahlberg å regne ut et estimert tall på hvor mange ganger han og Berthinussen har opptrett sammen, men gir opp. – Det er nok snakk om flere hundre ganger. Det har selvfølgelig blitt litt lengre mellom hver gang med årene ettersom vi er blitt mer hjemmekjær. Men driven er der fortsatt, det mest givende er når publikum liker det man gjør, da er det lett å holde gitaren oppe, også ser man jo ofte mye rart fra scenekanten, men det skal vi ikke gå inn på nå, ler Bjarne Dahlberg i intervju med nettavisen.

Kan hyres til julebord

Ettersom det nå går mot høst er det mange private arrangementer fremover mot jul, og i den forbindelse er Allegro klar til å bookes til de som måtte ønske. – Hvis det er noen som ønsker å leie oss for eksempel til et julebord kan de bare ta kontakt direkte med meg eller Jøran, oppfordrer Bjarne Dahlberg avslutningsvis.

Annonse