Salangen-Nyheter

Ny kafé med retro stil på Sjøvegan:

Starter "Kåre på Kaia"

Dina Bergseth Bay satser på retro kafè på Sjøvegan. FOTO: KARI TVEIT

SJØVEGAN: Dina Bergseth Bay (bildet) og ektemannen drev retrokafé da de bodde på Kongsberg. Nå satser familien med samme kafé-konsept på Sjøvegan.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Dina Bergseth Bay kommer opprinnelig fra Salangen, men har bodd på Kongsberg i flere år. Nå har hun tatt med seg familien og flyttet hjem.

Fantasifiguren Kåre

Kåre Maloney var navnet på kafeen som familien drev mens de bodde på Kongsberg. Det hadde sin opprinnelse i en fantasifigur, noe som fungerte så bra at de har valt å beholde førstenavnet Kåre når de skal starte på nytt på Sjøvegan. - Vi må jo ha han Kåre med oss, og siste delen av navnet knytter vi til lokaliseringen i museet på Lundbrygga på Sjøvegan. Så kafeen skal altså hete Kåre på Kaia, sier Dina.

Satser på gjenbruk

Konseptet med retro stil har sitt utgangspunkt i at både Dina og ektemannen Andreas Bay liker gamle ting og er opptatt av gjenbruk. I tillegg mener hun det skaper en lun og god atmosfære i kafeen. - Den typen interiør skaper engasjement og diskusjon mellom de besøkende, sier Bergseth Bay til Salangen-Nyheter.  Tidligere dnne uken la Dina ut en melding på facebook der hun etterlyste retro møbler og interiør til den nye kafeen, og etter den tid har telefonen nesten ikke vært stille. De har fått mye møbler, men trenger litt flere kafébord med stoler. I tillegg er de ute etter diverse nips, maleri, lamper osv.

Alle er velkommen

Dina håper folk i alle aldre vil besøke Kåre på Kaia. - Jeg tok et bilde uten for Kåre Maloney som viser to barnevogner og en rullator, og det er en god illustrasjon på hvilken kundekrets vi hadde på Kongsberg, og hva vi ønsker oss her på Sjøvegan, fremhever hun, og legger til at de ønsker besøkende fra hele regionen.

Åpningstider

I utgangspunktet skal Kåre på Kaia være åpen på dagtid fra 10:00 til 15:30. Men planen er også at de skal ha cocktailkveld på fredagene med cocktail og enkel fingermat.

Interiøret på Kåre på Kaia blir noe av det samme som var på Kåre Maloney (bildet). Nå jobber Dina Bergseth Bay med å samle inn retro møbler og nips til den nye kafeen på Sjøvegan.